Bruce Hornsby – Flicted

BRUCE HORNSBY KEERT TERUG MET NIEUW ALBUM FLICTED OP 27 MEI
MET EZRA KOENIG (VAMPIRE WEEKEND) EN DANIELLE HAIM

“Een manier voor een songwriter om een ​​lange carrière nieuw leven in te blazen, is routines te doorbreken, methoden en parameters te veranderen en bij elk album verschillende puzzels op te lossen. Het is een modus operandi die Bruce Hornsby van radiohits in de jaren 80 naar bluegrass, jazz, een periode in de Grateful Dead en, de laatste tijd, samenwerkingen met een jongere generatie heeft gebracht.”

“Bruce Hornsby heeft de constante evolutie van zijn muzikale stijl gedurende zijn carrière omarmd, experimenterend met jazz, klassiek en zelfs country… [zijn nieuwe muziek] is een belichaming van deze constante beweging, die zich ontwikkelt tot welke creatieve visie Hornsby daarna ook heeft.”

“De late carrière-renaissance van een grote Amerikaanse troubadour gaat door…”

25 maart 2022: ‘Flicted, het nieuwe studioalbum van de bekroonde pianist, zanger en songwriter Bruce Hornsby, wordt op 27 mei uitgebracht via zijn eigen Zappo Productions/Thirty Tigers. De nieuwe plaat, die afgelopen zomer werd opgenomen, is het vervolg op Hornsby’s veelgeprezen albums, Absolute Zero en Non-Secure Connection. Om de aanstaande plaat te vieren, debuteert vandaag de eerste single van het album, “Sidelines”, met een duet met Ezra Koenig van Vampire Weekend en Blake Mills op gitaar, samen met een begeleidende video. Hornsby, en co-writer Mills en gecoproduceerd door Ariel Rechtshaid, zegt: “‘Sidelines’ is een lied over hysterie in verschillende vormen, beginnend met de heksenprocessen van Salem in de jaren 1600 en vervolgens tot de huidige paniek uit het pandemietijdperk. Het bevat vocaal een hoekige melodische inhoud en een pointillistische middelste instrumentale sectie.

Over de video herinnert regisseur Kitty Ninon Anais Faingold zich: “Ik wilde dat de video zou lezen als visuele poëzie door gebruik te maken van allegorische beelden en een stroom van bewustzijnsmethode. Ik wilde er ook een handgemaakt gevoel aan geven om de gevoeligheid van het lied en de kwetsbaarheid van de tekst te benadrukken, dus werkte ik met aquarellen op dun computerpapier waarvan ik toen foto’s nam. Dit gaf de animatie veel textuur en een niveau van doe-het-zelf-analoge imperfectie, wat volgens mij goed past bij het idee van kwetsbaarheid en menselijke emotie.”

‘Flicted voltooit een trilogie van songcollecties (Absolute Zero en Non-Secure Connection) gebaseerd op film ‘cues’ die Hornsby componeerde voor schrijver en regisseur Spike Lee. Deze unieke aanpak stelt hem in staat om voort te bouwen op nieuwe stilistische technieken en deze te verkennen, terwijl hij samenwerkt met een breed scala aan getalenteerde kunstenaars. Op ‘Flicted’ was het doel van Hornsby om over het algemeen een vrolijker plaat te maken, door te spreken over COVID-19 en de wereld van de wetenschap als een terugkerende invloed te gebruiken.
“De albumtitel ‘Flicted’ heeft betrekking op deze vreemde tijd waarin we leven, wanneer de wereld eigenlijk, nou ja, ‘vernederd is’, voegt Hornsby eraan toe.

Gecoproduceerd door Hornsby en Tony Berg, bevat het 12-track album extra productiewerk van Rechtshaid en Wayne Pooley. ‘Flicted bevat ook een duet met Danielle Haim in het stuk ‘Days Ahead’ uit de pandemie, evenals verdere bijdragen van Rob Moose die zowel individueel als als lid van yMusic verschillende arrangementen en uitvoeringen verzorgde. De plaat bevat ook een heruitvinding van Chuck Berry’s “Too Much Monkey Business”, het eerste covernummer dat ooit op de studio-releases van Hornsby verscheen.

Daarnaast zullen Hornsby en zijn band the Noisemakers beginnen aan een uitgebreide reeks tourdata in 2022. De tour begint op 26 maart en omvat optredens in Los Angeles’ Troubadour, Chicago’s Athenaeum Theatre en Cincinnati’s Taft Theatre, evenals optredens op het Elkhart Jazz Fest, Rocky Mountain Folk Festival, Strings Music Festival en meer. Verdere data voor 2022 worden binnenkort aangekondigd.

Release datum: 27 mei 2022

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE