Reggae Jack – Always Magic

Reggae Jack is Jack Tempchin’s gloednieuw creatieve project, waar hij sessiemuzikanten heeft ingehuurd (Marc Orrell en Jeff Roffredo) om reggae geïnspireerde nummers van zijn materiaal, oud en nieuw op te nemen. Het nieuwe album, “Always Magic”, met 8 (?) nummers welke werden geschreven door Jack, zijn vrouw Sheryl, Keith Harkin en Gary Nicholson.

Jack Tempchin is een legendarische hit songwriter, wiens composities “Peaceful Easy Feeling” en “Already Gone” synoniem zijn met het Southern California-geluid. Deze nummers zijn te vinden op de compilatie van de Eagles “hun grootste hits 1971-1975”, het best verkochte US-album van de 20e eeuw.

Jack Tempchin’s songs zijn uitgevoerd of opgenomen door verschillende artiesten, waaronder George Jones, Buck Owens, Emmylou Harris, Glen Campbell, Jackson Browne, Dwight Yoakam, Linda Ronstadt, Patty Loveless, Trisha Jaarwood, Tanya Tucker, Richie Havens, Sammy Kershaw, Kate Wolf, Tom Rush en velen, nog veel meer.

Beroemd, Tempchin’s Tune “Peaceful Easy Feeling” was te zien in een beruchte taxi-scène in de Coen Brothers Cult Classic “The Big Lebowski” waar Jeff Bridges’s ‘karakter zonder pardon uit een taxi is gegooid. “Part Of Me, Part Of You”, een andere Jack Tempchin / Glenn Frey Classic, was het thema-nummer van het eindtitel voor de Oscar Award Winning Film ‘Thelma & Louise’. In 2015 was een co-writing van Tempchin / Frey die kenmerkend was in David O Russell’s “Joy” in de hoofdrol Jennifer Lawrence.

In 2014, Jack’s Lyrical Manuscripts voor “Peaceful Easy Feeling” en “Already Gone” en evenals zijn originele Stella-gitaar, waren te zien in het Grammy Museum in Los Angeles, CA. Daarvoor werden zijn songtekst opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame Museum in Cleveland, OH.

In 2019 werd Jack Tempchin toegevoegd in de Songwriters Hall of Fame in New York City.

Release datum: 6 mei 2022

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE