Eric’s Blues Band – Rolling Avenue

Wat is er nodig om op te vallen in het door jou gekozen muziekgenre? Toevallig de blues? Het antwoord kan zo simpel zijn: Super goede liedjes, een karrenvracht aan ervaring en een passie die verder gaat dan wat je bij veel bluestrios vindt die elk weekend optreden optreden de buurtcafes.

In het geval van de Zweedse bluesveteraan Eric Hansson is dat het eenvoudig antwoord, want hij heeft dat allemaal en meer.

Met 25 jaar ervaring in clubs en festivals in Scandinavië, VS en op het Europese vasteland en het opnemen van meerdere albums heeft Eric het vak op de enige echte manier geleerd: op de harde manier met vallen en opstaan.

Degenen die Eric’s Blues Band op een podium hebben meegemaakt, weten het: dat dit een man is die het altijd meent, ongeacht of hij optreed op een klein podium in een “one horse town” of op een groot podium spelen voor duizenden mensen.

Geen wonder dat hij het podium heeft gedeeld met legendarische artiesten zoals Alan Haynes, Claes Yngström, Jimmy Zavala, Mats Ronander, Rockin’ Johnny, Dave Potter, Aki Kumar en Slidin’ Slim omdat
wanneer hij zich verdiept in een intense solo, dan weet hij dat zijn spel op de tweede plaats komt. Eric`s Blues Band heeft ook als warming-up act gespeeld voor artiesten als Joe Bonamassa, Dave Hole en Nationalteatern.

Op het nieuwe album “Rolling Avenue” heeft Eric een geweldige line-up van de best mogelijke muzikanten uit de Zweedse blues scene evenals prominente gasten zoals Jerry Portnoy (Muddy Waters, Eric Clapton) en Alan Haynes (legendarische guitarslinger uit Texas). Bereid je voor op een fantastische mix van de beste rockende blues die je in lange tijd hebt gehoord.

De Muzikanten:
Jerry Portnoy: Harmonica / Alan Haynes : Guitar / Anders Lewén: Guitar
Derek January: Backing Vocals / Surjo Benigh: Bass / Kjell Gustavsson: Drums
Kiralina Salandy: Backing Vocals / Jan Peterson: Keyboards / Jan Bjerger: Trumpet
Tomas Jonsson: Saxophone / Martin Pålsson: Trombone / Per Grebacken: Clarinet

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE