Vanessa Lively – Truth Is

“Muziek is altijd een integraal onderdeel geweest van het leven van Vanessa Lively. Ze heeft het gebruikt als middel om zichzelf uit te drukken en om de wereld om haar heen te verwerken. Maar Lively wilde muziek ook gebruiken om contact te maken met een bepaalde groep mensen die een deel van hun eigenwaarde verloren hebben: de daklozen.” ~ Anna Lassmann, Austin Woman Magazine

Vanessa Lively schreef de liedjes voor “Truth Is” terwijl ze ongelooflijke uitdagingen onderging in haar persoonlijke leven, toen haar huwelijk van 20 jaar ten einde liep. Binnen deze transformatie vond ze de delen van zichzelf die onbreekbaar waren en verbond ze zich met de diepte van haar eigen kracht en veerkracht. Ze ging in zekere zin door een metamorfose. Dit album toont de schittering die kan worden gezien tegen de achtergrond van stormen in iemands leven.

De in Austin, TX woonachtige songwriter Vanessa Lively is een eclectische zangeres en schrijver. Haar achtergrond van folk, funk, pop, spaans, grieks en wereldmuziek is terug te horen in haar songwriting. Dit album gaat op een reis door duisternis en licht, hoop, verlossing, hernieuwde opkomst en ware macht.

Lively’s zang is de draad die alles samen weeft, soulvol en weelderig. Ze neemt ons mee door deze passage, door elke ervaring die zo persoonlijk is, maar in de kern universeel is. De luisteraar kan het vuur voelen opkomen en de helderheid door de nummers heen voelen opkomen. Er is ook een kern van vrede en hoop.

De meeste nummers zijn tijdens de pandemie in een weekend opgenomen in de Blue Rock Artist Ranch & Studio in Wimberley, TX. Deze opnames worden gekenmerkt cello, zang, gitaar en bas. Later werden texturen en lagen toegevoegd, samen met een nieuw nummer, “Besando la Tierra”, geschreven en opgenomen in The Congress House Studio in Austin, TX.

Het album volgde het pad naast Vanessa tijdens haar levensovergangen. In 2017 creëerde Lively een non-profit muziekprogramma genaamd Home Street Music. Ze houden wekelijks muziekkringen voor mensen die chronisch dakloos zijn geworden. De deelnemers verkennen songwriting, jammen, zingen en poëzie. Velen hebben ongelooflijke transformaties ondergaan binnen het programma.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE