Mick Kolassa – I’m Just Getting Started

Met zijn 11e album verklaart Mick Kolassa, I’m Just Getting Started, en wat een begin. Zwervend door zijn “Free Range Blues” Mick serveert verschillende subgenres van blues. Met het opnieuw werken met producer Jeff Jensen, hebben ze een kader samengesteld van doorgewinterde muzikanten om u een selectie van oorstrelende melodieën te brengen. Opener van het album is het titelnummer, “I’m Just Getting Started”, Mick verklaart dat hij moves heeft die nog niemand heeft gehoord. In het tweede nummer Mick stapt weg van de klassieke blues en brengt je een soulblues-deuntje genaamd “What Can I Do?” Dat bevat een aantal geweldige leadgitaarlicks van Dexter Allen, die ook bas speelde op tien van de nummers op dit album.

Mick vraagt ​​dan luisteraars om “Bigger Dreams” te dromen en niet diegene op te geven die ze al hebben. Mick en de band verhuizen in de richting jazz met hun cover van “Alibis and Lies”, een nummer over het moderne Beale Street oorspronkelijk gedaan door Chainsaw Dupont. Het meedoen met Mick op zijn versie van de Taj Mahal-klassieker “Leaving Truck” is voorbehouden aan Brandon Santini – dit is het eerste nummer dat Mick en Brandon hebben ooit samen gespeeld en zij brengen het met een nieuwe en funky groove. Brandon sloot zich ook aan bij Mick bij het presenteren van hun kijk op de John Hiatt-melodie “Real Man”. De andere cover op dit album is een erg bluesy/roots gospel-versie, de Pacific Gas en Electric rockklassieker “Are You Ready”.

De liefdesliedjes “That Kind of Man” en “Take Me Away” worden gepresenteerd met een mix van soul en bluesrock, terwijl “Trying Not to Let the Darkness In” een van Mick’s klassieke mineur trage blues liedjes is. Dit nieuwe album wordt afgesloten met “Hard Hearted Woman”, een tune over een dame die zou moeten zijn vermeden, op zijn zachtst gezegd, en “How Much Can I Pay You?” een komisch lied over een beschermheer bij een club die iets meer krijgt dan verwacht bij een beetje een feestje.

Alles bij elkaar vormen deze nummers een uitbreiding van de Free Range Blues waar Mick bekend om staat, en hij is nog maar net begonnen!

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE