The Mystix – TruVine

The Mystix staan ​​bekend om hun unieke interpretatie van americana die teruggaat tot de blues en gospelmuziek van de jaren 20, evenals hun inspirerende originele composities. Door de jaren heen hebben ze over de hele wereld veel trouwe en enthousiaste fans verzameld.

De band werd in 2002 opgericht door de veelgeprezen r’n’b-zanger en songwriter, Jo Lily, voormalig zanger Sam Deluxe, van de iconische New England-groep, Duke & The Drivers, en de geweldige jazzgitarist Bobby B Keyes, zeer bekend in Los Angeles als sessiegitarist en songwriter. In de loop der jaren heeft The Mystix met een vooraanstaande groep van de beste studio- en tourmuzikanten in Boston muziek opgenomen, met talenten als Marty Richards (Gary Burton, Peter Wolf), Jerry Portnoy (Muddy Waters, Eric Clapton) en Jesse Williams (Duke Robillard , Noord-Mississippi All Stars).

Hun nieuwste album, “TruVine”, geproduceerd door de legendarische drummer Marco Giovino (Robert Plant, Emmylou Harris, Norah Jones), voegt een fris, nieuw geluid toe aan hun ambachtelijke en gepolijste aanpak, waarbij ze trouw blijven aan de missie van het brengen van americana, diepe soul, country, blues en originelen, zoals alleen The Mystix ze kan interpreteren.

“TruVine” bevat dubbele leadgitaren van Bobby B Keyes en Stu Kimball (Bob Dylan, Bruce Springsteen), in combinatie met de unieke zang van Jo Lily. De ritmesectie bestaat uit Marco Giovino op drums en Marty Ballou op contrabas, evenals een uitstekende line-up van gastmuzikanten waaronder Luther Dickinson van North Mississippi All Stars, Duke Levine, Doug Lancio en keyboard-extraordinaire Tom West.

Release: 19 augustus 2022

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE