Those Barren Leaves – W.I.A.B.R.

Er was een duidelijke visie welke richting ze met hun muziek op hun 2e album naar toe wilden gaan. De omstandigheden waren dat niet. Er zou niet gerepeteerd worden met een band. Je hoeft niet te veel muzikanten in een kleine kamer te persen om die rauwe energie van samen rockmuziek te creëren. In feite zou er helemaal geen studio zijn. Althans niet om mee te beginnen. Dus, wat doe je als een pandemie al je plannen en je ideeën om een ​​geweldig rockalbum te maken op brute wijze in de wacht zet?

Nou, het duo These Barren Leaves (Marit en Martin Deubler Holmlund) had hun antwoord op die vraag al klaar. Je gaat ermee om. Je maakt je album. Niet op de traditionele conventionele manier, maar op de enige mogelijke manier op dit moment. Zelfs als het betekent dat je je huis moet transformeren in iets dat je met een groot deel van de verbeelding op zijn best vaag zou kunnen doen denken aan een opnamestudio. Je vergeet die mooie, coole uitrusting en pakt het dichtstbijzijnde apparaat om je idee vast te leggen, hoewel het misschien een plastic microfoon is die in de jaren 80 bij een bandrecorder werd geleverd. Zelfs zul je het soms met je iPhone-headset moeten doen.

En het belangrijkste is dat je vasthoudt aan je visie om een ​​geweldig rockalbum te maken.

Toen het eindelijk de zomer van 2021 werd en het mogelijk was om drummer en co-producer Kristoffer Ragnstam in zijn studio te ontmoeten, was het meeste materiaal voor het album al opgenomen. Maar het duo wilde het lef en de energie toevoegen die alleen kan worden vastgelegd als muzikanten samen muziek maken. Dus wat meestal eerst komt, drums, bas, ritmegitaren, werd nu toegevoegd aan het einde van het proces. Zorgvuldig enkele van de thuisstudio-tracks vervangen zonder die magische momenten te verliezen die optreden als je voor het eerst een nummer speelt.

Toen de pandemie in de herfst van 2021 opnieuw toesloeg, kon het duo niets anders doen dan thuis wachten terwijl Kristoffer in zijn eentje de muziek mixte in zijn studio. Het resultaat? Een geweldig rockalbum getiteld “W.I.A.B.R.”.

Release: 9 september 2022

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE