John Primer – Hard Times

“De naam van mijn nieuwe cd weerspiegelt de wereld waarin we vandaag leven. Ik heb deze cd opgenomen om ons door deze moeilijke tijden heen te helpen”, John Primer

Na een lange lockdown tijdens een pandemie, bracht John Primer zijn grote catalogus met liedjes naar producer Rick Barnes in de RaxTrax Studio in Chicago met zijn Real Deal Blues Band, Steve Bell op mondharmonica, Lenny Media op drums en Dave Forte op bas, met speciale gasten Rick Kreher op slaggitaar, Johnny lguana op piano en zijn 17-jarige dochter Aliya Primer die voor het eerst in de studio zingt! Dit is Aliya’s eerste opnamesessie met het nummer Tough Times.

“Ik ben zo trots op mijn kleine meid, Aliya. Dit is haar eerste van vele opnames die nog gaan komen. Haar toekomst is zo rooskleurig en ik vind het heerlijk om met haar samen te werken en haar steeds beter te zien worden!” John Primer

Dit zijn echte Chicago-bluesnummers die recht uit het hart komen en weerspiegelen de tweevoudig Grammy-genomineerde status van John Primer bij een legendarische band uit Chicago. Hard Times zal je van begin tot eind helen en je naar een betere plek brengen. Fotograaf Eric Kriesant schoot de promotiefoto’s in de legendarische bluesclub B.L.U.E.S. op Halsted St. in Chicago. B.L.U.E.S. is gesloten sinds de pandemie ons trof en gaat misschien nooit meer open. Het verlies van deze club, die sinds de jaren 70 de thuisbasis is van Chicago Blues, is een tragisch verlies voor John en de bluesgemeenschap. We hopen dat deze cd een licht werpt op deze belangrijke mijlpaal in de hoop steun te vinden om het te redden. Deze 13 originele hardcore traditionele bluesnummers zijn geweldig aanvulling op John Primer’s Blues House Productions-catalogus. We kunnen niet wachten om ze met je te delen en hopen dat je ze deelt hen dei je dierbaar zijn om ons door deze “Hard Times” te helpen!

“John Primer is een echte ambassadeur van Chicago blues uit de hoogtijdagen van het genre. Zijn energieke blues is een van de puurste die je vandaag de dag nog kunt horen.” – Franky Bruneel, Back To The Roots blues magazine, BelgiĆ«

John Primer is een Chicago Blues-icoon. Hij komt uit Camden, MS in 1945. Hij is geboren op pachters grond. Opgroeiend met werken op het land, op zoek naar een beter leven, migreerde hij in 1963 met zijn moeder naar Chicago. Zijn blueservaring begon op Maxwell St. met spelen voor fooien, waarna hij zijn eerste optreden kreeg in de Theresa’s Lounge in de jaren ’70. John was de bandleider van Jr. Wells, Willie Dixon, Muddy Waters en Magic Slim voordat hij in 1995 zijn eigen Real Deal Blues Band leidde. Hij kreeg les van de meesters en is een van de laatste echte bluesmannen ter wereld. Hij is de REAL DEAL!

Release: 16 september 2022

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE