The Boneshakers – One Foot In The Groove

Onder leiding van de beroemde gitarist Randy Jacobs van Was (Not Was), luiden The Boneshakers een nieuw tijdperk in, verwelkomende zangeres Jenny Langer funk, blues en rock die de relatie aangaat met het geluid en de geesten van Detroit, Memphis en Muscle Shoals – gepland voor 30 september op Take lt To The Bridge Records.

De 10 nummers met funk-getinte blues doen perfect denken aan het eerste album Book of Spells van The Boneshakers, dat ons hun hit “Cold Sweat” opleverde en 25 jaar geleden werd uitgebracht. Om terug te keren naar hun oorspronkelijke roots, wordt One Foot ln the Groove geproduceerd door John Wooler, die de band bij Pointblank / Virgin Records liet tekenen en ook een aantal van hun eerdere albums produceerde. (Wooler heeft ook Albert Collins, Buddy Guy, Johnny Winter, Pops Staples, Robben Ford ea geproduceerd.)

Jacobs en Langer worden voor 10 nummers vergezeld door een indrukwekkende lijst van vrienden: Jon Gilutin – toetsen (Aretha Franklin, Patti LaBelle, Bonnie Raitt), Nathan Brown – bas (Coco Montoya), Sergio Gonzales – drums (Keb Mo, Don Was), The Texacali Horns: Joe Sublett – sax (Taj Mahal, Kenny Wayne Shepherd), Mark Pender – trompet (Kenny Wayne Shepherd, Bruce Springsteen), Coco Montoya – Gitaar, Bernard Fowler- zang (the Rolling Stones) en Sir Harry Bowens- zang.

Het was onder verrassende omstandigheden dat The Boneshakers hun nieuwe zanger vonden. John Wooler produceerde verschillende nummers voor Jenny Langer’s volgende atoum met haar Washington, DC band Moonshine Society. Ze vloog naar Los Angeles en ontmoette The Boneshakers. De muzikale connectie was er onmiddellijk, met band en de zangeres die allemaal een diepe liefde voor soul en rootsmuziek hadden, en het was duidelijk dat dit het waard was om door te gaan met een nieuw album.

“Randy Jacobs is een van de meest funky en origineelste gitaristen op aarde. Zijn muzikaal genialiteit komt levendig tot uiting op dit nieuwe album dat hem, in tegenstelling tot wat de titele, “One Foot In The Groove” zegt. Jenny Langer’s krachtige zang zorgt voor het perfecte tegenwicht…. dit is de beste Boneshakers-plaat tot nu toe.” – Don Was

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE