Shawn Pittman – Hard Road

Hoewel hij vaak nauw verbonden is met de Lone Star State sinds hij in het begin van de jaren ’90 zijn intrek nam in Dallas, Texas, is zanger/gitarist Shawn Pittman eigenlijk een inwoner van Oklahoma. Pittman verhuisde op zeventienjarige leeftijd naar Dallas, Texas, waar hij naar de Booker T Washington High School of the Performing Arts ging. Hij stopte later, maar pakte zijn muziekopleiding op met dank aan zijn oom, die hem zou meenemen naar de Schooner’s jam in Dallas, waar hij Sam Myers voor het eerst ontmoette. Volgens Pittman was “Sam Myers een van de beste muzikanten waarmee ik ooit heb gespeeld!” Extra begeleiding en inspiratie kwamen van lokale muzikanten Mike Morgan en Hash Brown.

Zijn eerste album, “Blues From Dallas”, werd opgenomen in 1996 en later opgepikt en omgevormd voor zijn nationale debuut in ’97 als “Burnin’ Up” op het kortstondige Cannonball Records-label. Zijn tweede album, “Something’s Gotta Give”, volgde in ’98 en werd geproduceerd door Jim Gaines. Pittman toerde kort als ritmegitarist voor Susan Tedeschi in ’99, net lang genoeg om een ​​televisieoptreden met haar te maken in de Conan O’Brian Show. Het jaar daarop verhuisde hij naar Austin en nam zijn derde album ‘Full Circle’ op, ondersteund door Stevie Ray Vaughan’s ritmesectie Double Trouble. In 2004 werd een meer experimenteel en avontuurlijk album uitgebracht met de titel “Stay”. Na een broodnodige pauze van de muziekbusiness en met de ziel onder de arm lopen van 2005-2008, keerde Pittman terug naar het optreden en maakte een plan om één album per jaar op te nemen.

Hij brengt nu dit rauwe nieuwe album ‘Hard Road’ uit, live opgenomen in de studio in Austin met zijn nieuwe trio – zonder overdubs. Zijn hechte trio toert nu regionaal ter ondersteuning van de release.

Release: 25 november 2022
Label: Must Have Records

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE