Sacromud – Sacromud

Maurizio Pugno, een oude “veteraan” blues (maar niet alleen) gitarist/producer, uit Italië en hij speelde verschillende keren in de Benelux met zijn bands en met amerikaanse Blues/Soul artiesten als Mark DuFresne, Sugar Ray Norcia, Mz Dee, Tad Robinson, Lynwood Slim en vele anderen.
Hij heeft verschillende albums opgenomen (waarvan 5 geproduceerd door Jerry Hall van het Amerikaanse label Pacific Blues Records) maar nu, op 56-jarige leeftijd, is hij hier met een nieuw project genaamd SACROMUD, en dat gaat een beetje verder dan de blues, misschien zelfs “tegen de wind in”.

SACROMUD is een kwintet waar de blues sterk vervuild is door wat zij politiek gezien de ‘heilige modder’ van het heden hebben genoemd. Muzikaal gezien is de blues het belangrijkste element in dit soort cross-over bestaande uit Rock, Funk, Reagge, R&B, Soul en Gospel. Live hebben ze de show opgevat als een soort muzikale suite, gemaakt van wat zij ‘overground blues’ noemden (boven de underground, onder de mainstream).

Na het beluisteren van dit album ben ik positief verrast, de variatie in de nummers is groot en toch bij elkaar passend. Als je open staat voor meer dan blues alleen, bijtijds stevig rockend, een ballad, wat funk en soul, zit je met dit album goed. Het is een stel uitstekende muzikanten die weten waar Abraham de mosterd haalt, doorspekt met mooie solo’s en met een prima zang waar geheid menigeen weke knieën bij zullen krijgen, blazen ze je van de sokken. Het zijn de tegenstellingen en de mix van muziek die het album hier opwindend maken. Een aanrader!!

De muzikanten:
Raffo Barbi – lead and backing vocals
Maurizio Pugno – guitars, dobro, baritono guitar, flute, percussion, piano, moog, mellotron, synthesizers, electronic, handmade instruments and more.
Alex Fiorucci – piano, organ, Fender Rhodes and synthesizers
Franz Piombino – bass
Riccardo Fiorucci – drums and percussion

Er wordt gewerkt aan een tour in Nederland in de periode mei begin juni 2023. Interesse om hen te boeken? Mail Thea Simissen

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE