Sem Jansen – Uncle Sem

13 Januari 2023 zal het langverwachte album “Uncle
Sem” eindelijk uitkomen. Zo’n 5 jaar geleden dook zanger Sem Jansen met zijn band de studio in om de eerste helft van het album op te nemen. ln die tijd ging hij nog als zangeres Britt Jansen door het leven. 4 Jaar later werd het album aangevuld door zijn huidige en veel lagere stem. Op “Uncle Sem” vertelt Sem via verhalende Americana songs het verhaal van zijn transitie van vrouw naar man en van zangeres naar zanger. Britt zingt over haar ervaringen, Sem over zijn ervaringen én beide stemmen gaan met elkaar in duet, iets wat nog nooit eerder gedaan is! Sem’s band bestaat uit de muzikanten van de Leif de Leeuw band waarin Sem al zo’n 11 jaar de leadzanger is. Zii waren een belangrijk deel van Sem’s transitie en ook zij hebben voor deze plaat een transformatie ondergaan. De Southern Rock maakt plaats voor kleine Americana songs en de elektrische gitaren zijn vervangen door akoestische gitaren, mandoline en pedal steel gitaar.

De tour “Who the F*ck is Britt?!”
Er zijn reeds 25 shows in de popzalen en 5 in het theater geboekt door DDAAgency en Friendly Fire.Van Drachten, tot Roermond en van Amsterdam tot Hengelo. De gehele
tourlijst is hier te bekijken.

De rnuzikanten:
Sem Jansen – Lead Vocals/Gitaar/Mandoline
Leif de Leeuw – Gitaar/Mandoline/Pedal Steel
Boris Oud – Basgitaar/Contrabas
Tim Koning – Drums
Willem ’t Hart – Toetsen/Orgel
Joram Bemelmans – Percussie

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE