Mike Zito and Albert Castiglia – Blood Brothers

Gulf Coast Records kondigt een releasedatum aan op 17 maart voor een van de meest verwachte albums van het jaar, de aanstaande Blood Brothers-cd met multi-Blues Music Award-winnaars Mike Zito en Albert Castiglia. Blood Brothers is geproduceerd door Joe Bonamassa en Josh Smith en opgenomen in Dockside Studio in Maurice, Louisiana.

“Dit album was geweldig om te maken en ik heb nog meer zin om met deze muziek de straat op te gaan en op te treden voor de mensen”, zegt Mike Zito. Het is anders dan wat Albert en ik normaal doen.”

“Het maken van dit album was een ‘broederschap’ in elke betekenis van het woord”, voegt Albert Castiglia toe. “Het productieteam van Josh Smith en Joe Bonamassa, samen met Mike en ik hebben iets ongelooflijk speciaals gemaakt. Ik hoop dat onze fans net zoveel genieten van deze samenwerking als wij.”

Mike Zito en Albert Castiglia zijn echte “Blood Brothers” in het leven en in de muziek die ze creëren, zowel individueel als collectief. Ze bundelen hun krachten in een gezamenlijke inspanning van songwriting en optredens om een ​​totale luisterervaring te creëren die groter is dan de som der delen. Toegevoegd aan dat proces zijn de talenten van producers Joe Bonamassa en Josh Smith, die frisse ideeën naar de opnamesessies brachten en Mike en Albert creatief en muzikaal een zetje gaven om te presenteren op hun beste werk tot nu toe.

“Mike en Albert hebben een speciale chemie samen als ze inpluggen en spelen die maar weinigen hebben. Ze maken elkaars zinnen muzikaal af”, zei prijswinnend gitarist Joe Bonamassa over de sessies. “Geweldige deuntjes, geweldige mensen, geweldige match! Wat is er niet leuk aan? Het was een eer om bij dit project betrokken te zijn.” “Mike Zito en Albert Castiglia hebben iets speciaals gedaan”, voegde coproducent Josh Smith eraan toe. “Ze hebben allebei hun muzikale vertrouweling gevonden. De meeste soloartiesten zoeken niet eens – laat staan ​​dat ze die van hen vinden. Ze hebben een echte ‘band’ bij elkaar gebracht met behulp van leden van ieders solo-acts. De som van al deze delen toegevoegd met een enorme inspanning om zowel te schrijven als het sterkste album van hun respectievelijke carrières uit te voeren heeft zijn vruchten afgeworpen in een speciaal album. Bloedbroeders inderdaad! Joe en ik zijn er trots op dat deze broers op onze samenwerking hebben vertrouwd om dit speciale album te produceren!”

Van de vele inzichten in de nummers op Blood Brothers, bood Mike Zito deze twee aan, “‘In My Soul’ en “One Step Ahead of the Blues”: “In de zomer van 2022 kreeg mijn vrouw Laura de diagnose kanker. Het was een surrealistische schok. Albert stelde voor om liedjes te schrijven over hoe ik me voelde, maar ik zei nee. Ik kon mezelf er gewoon nog niet toe brengen. ‘In My Soul’ is het enige nummer dat voortkwam uit wat ik op dat moment voelde. Ik heb er niet over nagedacht of het geanalyseerd, ik begon gewoon te zingen.

“Voor ‘One Step Ahead of the Blues’: ik ben een JJ Cale-fanaat. Ik hou van zijn stem en zijn stijl. Hoewel JJ dit nummer niet heeft geschreven, heeft zijn opname altijd op mijn afspeellijst gestaan. Het past gewoon bij deze band en dit album bij Albert. Het is een geweldig duet geworden dat zorgt voor een sterke band.”

Albert Castiglia waagde zich aan de inspiratie voor “A Thousand Heartaches” en “Tooth and Nail”: “In maart 2022, tijdens een tournee in Delaware met The Blood Brothers, vroeg Mike me om een ​​ballad te schrijven voor het nieuwe album, omdat we goed gevuld waren met up-tempo nummers en vonden het nodig om het tempo een beetje te veranderen. Al sinds ik een kind was, wilde ik een onbeantwoord liefdeslied schrijven zoals ‘Bell Bottom Blues’ van Derek & The Dominos of ‘We’ve Got Tonight’ van Bob Seger. Ik heb in mijn leven onbeantwoorde en verboden liefde meegemaakt, maar heb nooit de songwriting-handigheden gehad om uit te drukken hoe ik me er onder voelde. De meeste van mijn liedjes over liefde liepen slechtaf of liefde die nooit zo bedoeld was, lieten me meestal bitter overkomen. Ik wilde dat veranderen, in mijn verleden graven en iets schrijven waardoor ik de hoofdweg zou nemen en er een beetje waardiger uit zou komen. Ik denk dat mijn songwriting een lange weg heeft afgelegd en ‘A Thousand Heartaches’ is het resultaat van die progressie.

“En als Tinsley Ellis een liedje voor je schrijft, luister dan! Tinsley kwam afgelopen zomer naar onze Blood Brothers-show in Atlanta en vertelde ons dat hij een paar nummers had die hij voor ons had geschreven. ‘Tooth and Nail’ trok meteen mijn aandacht. Het heeft alle elementen die een bluesrockman die opgroeide in Florida aanspreken. Voor mij is het de ultieme southern rock, Florida/Georgia bluesmelodie. Het is kenmerkend Tinsley. Het was een eer om hierop te mogen zingen en spelen.”

Mike en Albert gaan weer op pad ter ondersteuning van het nieuwe Blood Brothers-album kijk voor de data op de website van de heren.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE