Magnus Marcinkowski Pettersson – Sånger Från Drömmens Reservoar

Met het album “Sånger Från Drömmens Reservoar” presenteert de in Gotland geboren Magnus Marcinkowski Pettersson persoonlijke teksten en lyrische, melancholische composities in een artistiek en folkloristisch jasje. Existentiële thema’s verwoord met alledaagse taal, waar het dialect doorheen schijnt. Authenticiteit, nabijheid en eenvoud.

Samen met een ensemble bestaande uit etnische en kunstmuzikanten uit Göteborg ontstaat er meditatieve en dromerige muziek die de tekst en sfeer van het lied empathisch ondersteunt.

Magnus Marcinkowski Pettersson is een zanger geboren en getogen op Gotland, nu woonachtig in Göteborg. Hij volgde de Nordic School of Fishing in 1992-1993. Zit in de muziek-, dans- en theatergroep Big Wind die door heel Zweden toert, waar hij als componist, muzikant en acteur aan deelneemt.

Het album verscheen op 24 februari 2023 op Kakafon Records, en al op 10 februari kwam de single “Något Litet Har Jag Sparat” uit, waarover Magnus dit zegt: “Het hart dat altijd iets meer wil, een iets te lang. De tijd vliegt, de dagen worden jaren. ‘Något Litet Har Jag Sparat’ is een verademing in een bestaan ​​waar liefde zo gemakkelijk verstikt in de ondiepe wateren van het dagelijks leven. We hebben het zien aankomen en zijn niet verbaasd. De meeste echtscheidingen blijven min of meer onopgemerkt. Maar ook liefde die langzaam vervaagt, verdiend het om bezongen te worden”.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE