Drew Young – Bourbon & Bad Decisions

Drew Young en zijn band bestaan ​​al bijna 2 decennia in een of andere vorm. Drew reist kriskras over de hele wereld om verhalen en ervaringen op te nemen en de menselijke ervaring te vertalen in liedjes over verlangen, liefde, verlies en leren. De muziek van Drew is een geheel originele ervaring, sommigen noemen hem de ‘americana crooner’, een bijnaam die goed bij hem past.

Drew is door de jaren heen actief gebleven en heeft liedjes geschreven en de producer-stoel geleid voor andere artiesten, en heeft diverse taken voor platenlabels en merken uitgevoerd, en is een vaste waarde in de wereldwijde muziekbusiness.

Drew heeft geschreven en co-geschreven met enkele van de beste schrijvers over de hele wereld en is constant aan het schrijven en opnemen. Tijdens de lockdown van 2020, toen het leven on the road geen optie meer was, begon Drew aan een allesomvattende heruitvinding en besteedde hij een heel jaar aan het schrijven en opnemen van muziek.

Het was in die tijd dat Drew ook besefte dat alcohol zijn leven niet langer diende en Drew sloot zich aan bij de vele ‘vrienden van Bill’. Vandaar de naam van het nieuwe album, “Bourbon & Bad Decisions”. Deze beslissing is een enorme creatieve overwinning gebleken en de geneugten van nuchterheid blijven dagelijks groeien.

Een reeks opnamesessies in Nashville, met enkele van de beste sessiespelers in Music City, resulteerde in 60 voltooide nummers. Drew heeft de nummers als singles uitgebracht en tot op heden zijn er in totaal meer dan 2 miljoen streams uit zijn catalogus geweest en het aantal blijft groeien.

Post covid voert Drew zijn live-optredens op en zijn songwritingcarrière blijft groeien. De internationale weg lonkte met als hoogtepunten het Maverick Festival in het VK, Live At Heart in Zweden, The Long Road in Birmingham, VK, samen met shows in New Orleans, Mississippi, Atlanta, New York en alle punten daar tussenin.

Verfrissend eerlijk, uitdagend origineel en altijd vrolijk en inzichtelijk, Drew’s muziek zal zeker verbinden en resoneren.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE