Water Tower – Live from Los Angeles

Water Tower-frontman en steunpilaar Kenny Feinstein heeft meer dan 15 jaar besteed aan het samenstellen van de band. In 2005 begon hij op te treden en op te nemen met de Water Tower Bucket Boys, waarbij hij ook de leden en stijl veranderde als Water Tower String Band. In 2018 verhuisde hij van zijn roots in Portland, Oregon naar Los Angeles, waar hij de nieuwe iteratie van de band begon, nu simpelweg bekend als Water Tower.

Terwijl ze functioneren als een collectief, met Kenny Feinstein als constante factor, bestaat de kern van de groep uit drie onwaarschijnlijke protégés met zeer verschillende muzikale achtergronden – Kenny brengt solide snaarervaring (banjo, mandoline, viool, gitaar) voortbouwend op zijn favoriete genres van punkrock, old-time en bluegrass. Nadat hij naar Los Angeles was verhuisd, ontmoette hij Tommy Drinkard, een geluidstechnicus, songwriter en frontman van zijn eigen band, Tommy Drinkard & The Remedy. Tommy, die al een geweldige elektrische en akoestische gitarist was, begon banjolessen te nemen van Kenny en binnen een jaar won hij de eerste plaats intermediate banjo bij de veelgeprezen Topanga Banjo and Fiddle Competition.

Foto: Joanne Ledesma

Hun samenwerking op het gebied van songwriting begon al snel vorm te krijgen met nummers als ‘AM PM’ en ‘River Song’ die de wortels van hun geluid vormden. Niet lang daarna ontmoetten ze Jesse Blue Eads, een 19-jarige jazzbassist die ook zijn mannetje stond op de banjo. Ze ontmoetten elkaar terwijl ze op straat waren op het strand in Zuid-Californië. Zonder dat Kenny en Tommy destijds wisten dat Jesse net een Jazz Award had ontvangen van de Berklee School of Music. Verbazingwekkende geluiden waren over het strand te horen terwijl de drie elkaar ontmoetten en urenlang stijlen en licks uitwisselden, inclusief wat hun kenmerkende geluid met dubbele banjo zou worden in nummers als ‘Take Me Back’.

Samen delen ze hun liefde voor bluegrass, old-time en jamgrass terwijl ze hun individuele fusies van reggae en rock (Tommy Drinkard), jazz en prog-rock (Jesse Blue Eads) en punkrock & old-time stijlen (Kenny Feinstein) toevoegen.

Hun nieuwe album, Live from Los Angeles, is opgenomen in de Palomino Studios. Het was allemaal in één dag gedaan. De band was twee maanden onderweg geweest en kwam na een lange nachtelijke rit binnen om het album op te nemen de dag nadat de tour was afgelopen, zodat ze de frisse energie van het on the road zijn in de studio konden houden. Onderweg kreeg Tommy’s auto pech. Toen de band eindelijk arriveerde, ontdekten ze dat de stand-up bas uit elkaar was gevallen. Uiteindelijk begon ik vier uur te laat met opnemen, de tijdnood is voelbaar in al deze nummers en er werd die dag ongetwijfeld een rauwe energie vastgelegd. Alle nummers zijn de eerste of tweede opname, maar meestal de eerste. Ze deden er maar twee van elk.

Format: CD, DL & STREAM
Label: Self-Released
Release: 11 augustus 2023

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE