Hank Woji – Highways, Gamblers, Devils & Dreams

Hank Woji maakt persoonlijke verhalen met gelijke maten soul (de opening “Don’t Look Back”) en sway (“Chasin’ My Earphones Again”). Bewijs, “Highways, Gamblers, Devils & Dreams”. Het naadloze nieuwe album biedt behendig scherpe songwriting versterkt door Technicolor-verhalen (“I’m Gonna Hit the Number”). Community begeleidt de reis (Townes Van Zandt’s “I’ll Be Here In The Morning”, met de snel opkomende singer-songwriter Jaimee Harris uit Nashville).

“Ik begon aan deze muzikale odyssee in augustus 2021 met een volle tank benzine en een visioen van wat deze plaat zou kunnen zijn”, legt Woji uit. “Vervolgens bracht ik de volgende 18 maanden onderweg door, doorkruiste het land, nam op in 15 verschillende studio’s in 8 staten en jaagde op wat uiteindelijk eindigde als een dubbelalbum met 23 nummers. Ik ben dankbaar voor de magie en kunstzinnigheid die oude en nieuwe vrienden in dit project hebben ingeademd”.

Het nieuwe album, dat op 1 september 2023 uitkomt, bevat gastoptredens van Butch Hancock, Jimmie Dale Gilmore, Jaimee Harris, Bill Kirchen, Joel Guzman (Joe Ely, Paul Simon), David C Johnson (Aaron Neville) en Radoslav Lorkovic (Odetta , Shawn Mullins) om er maar een paar te noemen. De nieuwe collectie verlegt de grenzen van americana met intens persoonlijke reflecties op ons leven en onze tijd. De albumtitel, “Highways, Gamblers, Devils & Dreams”, weerspiegelt zo ongeveer de rode draad die door de nummers loopt.

De resultaten hebben al de aandacht getrokken. “’Highways, Gamblers, Devils & Dreams’ is een uitgestrekte meditatie over mythische Amerikaanse thema’s”, zegt de met een Tony Award bekroonde singer-songwriter Anaïs Mitchell. “Hank is een hartelijke en precieze troubadour van de oude school”.

“Ik hoor de invloed van de ruige snelweg, de rotsen en het zand, het eindeloze landschap op Hank Woji’s nieuwe ‘Highways, Gamblers, Devils & Dreams’, echoot de legendarische Lost Gonzo Compadres-bassist Bob Livingston. “Het album is een geweldige soundtrack voor een roadtrip in westelijke richting naar Marfa en Terlingua. Je zult in de juiste stemming zijn als je daar aankomt”.

Woji’s originelen, waaronder co-writes met de overleden Texaanse bluesman Michael Durbin (“Man in a Cave”), de in Oklahoma geboren zangeres Susan Herndon (“Start Building Bridges”) en songwriter David Levine (de afsluitende meditatie “Peace Unto You”) , zijn afwisselend pittig en schrijnend en kritisch en snijdend.

De liedjes bieden reflecties op leven, dood, liefde, hoop en dromen, allemaal geschreven door een nomadische troubadour met een scherp oog voor geschiedenis, politiek en cultuur in een onverwachte wereld. Het totaal levert een genre-overstijgende muzikale odyssee op langs snelwegen, binnenwegen en doodlopende straten. Luister goed. Je zult horen dat Hank Woji’s “Highways, Gamblers, Devils & Dreams” op elegante wijze het geluidslandschap schetst van onze unieke Amerikaanse reis.

“Ik ben verliefd op Hank’s nieuwe “Highways, Gamblers, Devils & Dreams”, zegt Keith Grimwood van Trout Fishing in America. “Geweldige liedjes, uitvoeringen en productiewaarden. Wat is hier waar je niet van houdt? Dit is mijn nieuwe reizende muziek”.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE