Dom Martin – Buried In The Hail

De uit Belfast afkomstige muzikant Dom Martin veroverde de Britse bluesscene stormenderhand in 2019. Zijn adembenemende, natuurlijk klinkende en ongeschoolde vaardigheden op akoestische gitaar, gecombineerd met een authentieke ‘Belfast Blues’-stem, trok vergelijkingen met John Maryn en Rory Gallagher, met knipoogjes naar Van Morrison en Foy Vance. Naast dat hij een akoestische gitaarster is, is Dom net zo bedreven op elektrische gitaar en laat zijn talenten zien met zijn powertrio.

Dom heeft een handvol Europese en Britse Blues Music Awards. Zijn tweede studioalbum, A Savage Life, kreeg lovende recensies. Rock and Blues Muse verklaart: “Dom Martin is de volgende rijzende ster in de mondiale rootsscene. Spring nu aan boord voordat hij je passeert’. Blues in Britain verklaarde dat Dom ‘een zeldzaam talent van zo’n puurheid’ was, gewoon een genie’, en Classic Rock zei: ‘De gitarist uit Belfast is een groeiend talent.’

Zijn laatste album, Buried in the Hail, werd gecoproduceerd door Grammy genomineerde producenten Chris O’Brien & Graham Murphy. Het album neemt de luisteraar mee op een heel persoonlijke reis: In ‘Unhinged’ zit allemaal woede, vonken en rook en vlammen, uit schreeuwende versterkers. Een positieve wending vindt plaats in ‘Daytight I Will Find’, een lied over de uitdagingen van het leven en hoe je door zelfliefde de antwoorden kunt vinden. De footprint op het album is een hartverscheurende versie van “Crazy”.

Track Listing:
01 Hello In There
02 Daylight I Will Find
03 Government
04 Belfast Blues
05 Crazy
06 Unhinged
07 The Fall
08 Howlin’
09 Buried In The Hail
10 Lefty 2 Guns
11 Laid To Rest

BLUESSHOWS BIJ RADIO DUIVENSTRAAT:
VRIJDAGAVOND: GARY GRAINGER – THE BLUESSHOW van 20:00 tot 23:00
ZONDAGAVOND: PATRICK ROOS – DUTCH BLUES RADIO van 22:00 tot 24:00

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE