Red Red – The Alabama Kid

R E D R E D (USA/BE) is net dat wat je krijgt wanneer je een Amerikaan (gepokt en gemazeld in the Blues, met een fetish voor etnische muziek) samen brengt met een Turntable Dude, een bebaard Soul bassist, een Jazzdrummer en een Sweet Psychedelisch gitarist van bij ons. Recht uit de Europese crossroads, blijkt Red Red een onwaarschijnlijke kruisbestuiving tussen psychedelische tunes, 70ies gitaarrock, blues en turntablisme. Daardoor krijgt deze band al snel een unieke sound…misschien is het wel Psychedelic Turntable Blues ! ? Flirtend met Traditionals en eigen werk, daar waar oude en nieuwe stuff in harmony elkaar weten te vinden, is de plek waar R E D R E D graag verblijft.

Na jaren sleutelen aan een eigen sound en geduldig een reputatie opbouwen als felle live-act, brengt het Belgisch/Amerikaanse vijftal Red Red eindelijk hun debuut LP, ‘The Alabama Kid’, uit.

Fans van gitaar gestuwde acts als Blackberry Smoke, The Black Keys of Gary Clarke Jr. zullen met dit album zeker aan hun trekken komen, maar daarnaast produceert Red Red geluiden die nog nooit eerder in het genre gehoord werden. De band kneedt eclectische elementen, zoals de sampling magie van de Belgische hiphop turntablist DJ Courtasock, met de wereldmuziekinvloeden van de Amerikaanse zanger/gitarist (en etno-musicoloog) Tom Beardslee tot een
geluid dat zich duidelijk onderscheidt van tijdgenoten. In ‘The Alabama Kid’ hoor je dit brede scala aan invloeden: van de Robert Palmer beat van de albumopener ‘Lay Me Down Marie’ tot de bluegrass psychedelica van ‘The Cuckoo’, tot de drum-andbass boogie van ‘I Gotta Know’.

BLUESSHOWS BIJ RADIO DUIVENSTRAAT:
MAANDAG T/M VRIJDAG BLUES & JAZZ van 00:00 TOT 06:00
MAANDAG, WOENSDAG, DONDERDAG: VAN ECK DRAAIT BLUES – NON-STOP van 20:00 – 21:00
VRIJDAGAVOND: GARY GRAINGER – THE BLUESSHOW van 20:00 tot 23:00
ZONDAGAVOND: PATRICK ROOS – DUTCH BLUES RADIO van 22:00 tot 24:00

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE