Robert Jon & The Wreck – Red Moon Rising

Releasedatum: 28 juni 2024
Label: Journeyman Records

Een nieuw tijdperk breekt aan met titelnummer en single geproduceerd door de legendarische Kevin Shirley voor Bonamassa’s Journeyman Records

In een opwindende golf van creativiteit staan ​​de zuidelijke rockgiganten Robert Jon & The Wreck klaar om hun meest ambitieuze project tot nu toe te onthullen: Red Moon Rising. Dit baanbrekende album, dat op 28 juni uitkomt via Joe Bonamassa’s Journeyman Records, is een gedurfde verklaring van evolutie en wedergeboorte, die de essentie van de transformerende jaren van de band vastlegt en een nieuwe koers uitzet voor hun muzikale odyssee. De eerste single en het titelnummer van het album, “Red Moon Rising.” ontpopt zich als een baken van dit nieuwe tijdperk. Met zijn met funk doordrenkte ritmes en tot nadenken stemmende teksten vertegenwoordigt het nummer een kleine afwijking van het traditionele geluid van de band. “Red Moon Rising” begon als een simpele jam en ging een eigen leven leiden”, onthult frontman Robert Jon “Het gaat over alle overtuigingen, mythen en tradities rond een rode maan, die wedergeboorte en verandering symboliseren, wat perfect de geest van ons nieuwe album weergeeft.”

Na een wervelwind van actie de afgelopen maanden, waaronder de release van hun veelgeprezen singles Balad Of A Broken Hearted Man”, “Help Yourself”, “Hold On” en “Stone Cold Kkller”, evenals haar studio- en live-albums ‘Ride into The Light’ and ‘Live At The Ancienne Belgique’, blijven Robert Jon & The Wreck hun weg banen met een onverzettelijk momentum. Red Moon Rising is het hoogtepunt van hun ervaringen, een bewijs van hun veerkracht en een viering van hun collectieve groei.

De aankondiging komt vlak na de lancering van de tournee van de band in 2024, terwijl Robert Jon & The Wreck op pad gaan om de levendige energie van “Red Moon Rising” rechtstreeks naar hun fans te brengen. Met een schema dat zowel intieme locaties in Phoenix, AZ en Santa Fe, NM omvat, als internationale stops in steden als Milaan en Barcelona, ​​belooft de tour een gevarieerd aanbod aan optredens. Ga voor meer informatie en om kaartjes te kopen naar https://robertionandthewreck.com/

Productieve songwriters met een schat aan nieuw materiaal die weigeren zich te laten beperken door traditionele release strategieën, de nieuwe samenwerking van de band biedt met Joe Bonamassa’s Journeyman Records hen de kans om met ’s werelds beste producers te werken en een gestage stroom singles van hoge kwaliteit uit te brengen op een voortdurende basis, waardoor de chaos in de industrie wordt doorbroken en ervoor wordt gezorgd dat nieuwe muziek toegankelijk is voor fans zoals bedoeld.

Robert Jon & The Wreck, regerend vanuit Zuid-Californië, nemen het zuidelijke rockgeluid van de oostkust en maken het hun eigen. Sinds hun oprichting in 2011 hebben deze inheemse Californiërs, Robert Jon Burrison (zang, gitaar), Andrew Espantman (drums, achtergrondzang), Henry James Schneekluth (leadgitaar, achtergrondzang) en Warren Murrel (bas) het publiek over de hele wereld in vervoering gebracht met hun gitaarleads en rijke zang , harmonieën en memorabele melodieën. Onlangs voegde toetsenist Jake Abernathie zich bij de band als officieel lid, terwijl ze blijven toeren en opnemen in de studio. Simpel gezegd: het is moeilijk te negeren wanneer deze getalenteerde muzikanten het podium betreden.

Terwijl Robert Jon & The Wreck zich voorbereiden op het volgende hoofdstuk met Red Moon Rising, worden oude en nieuwe fans uitgenodigd om deel te nemen aan de viering van verandering, wedergeboorte en de meedogenloze geest van rock-‘n-roll. Blijf ons volgen voor verdere updates.

Track List:
01 Stone Cold Killer
02 Trouble
03 Ballad Of A Broken Hearted Man
04 Red Moon Rising
05 Dragging Me Down
06 Hold On
07 Down No More
08 Help Yourself
09 Worried Mind
10 Give Love
11 Rager (CD Bonus Track)
12 Hate To See You Go (CD Bonus Track)

Data zomer/herfst 2024 Benelux:
08 juli Verviers (B) – Spirit Of 66
11 juli Amsterdam – Tolhuistuin
12 juli Weert – Bospop
30 oktober Utrecht – Tivoli Vredenburg
31 oktober Antwerpen (B) – Roma
01 november Weert – Bosuil
07 november Deventer – Burgerweeshuis
17 november Sneek – Bolwerk

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE