Black Country Communion – V

Supergroep Black Country Communion brengt het langverwachte album V uitLegendes Glenn Hughes, Joe Bonamassa, Jason Bonham en Derek Sherinian triomferen met hun beste werk tot nu toe.

Black Country Communion, de iconische rock supergroep met Glenn Hughes, Joe Bonamassa, Jason Bonham en Derek Sherinian, kondigt met trots de release aan van hun vijfde studioalbum, V. Het album is nu verkrijgbaar op CD en dubbel LP (180 gram) Cosmic Blue Vinyl in BCC’s officiële winkel en op alle belangrijke streaming platforms. Het album markeert een eikpunt in de geschiedenis van de band en laat hun meest ambitieuze en diepgaande werk tot nu toe horen. Bekijk onderaan de videoclip voor de nieuwste single “Letting Go”.

“Het schrijven en opnemen van Black Country Communion’s ‘V’ was monumentaal,” deelt bassist en zanger Glenn Hughes. “We geloven allemaal dat dit ons beste werk zou kunnen zijn. Ik kijk uit naar de release van dit album en hoop jullie allemaal te zien op de “Great Highway” in 2024.”

Foto Credit Rob Bondurant

V is al begonnen met golven te maken in de muziekwereld en kreeg een perfecte score van Rock N Load, die het beschrijft als “een killer album van begin tot eind, een waar testament van wat er gebeurt als muzikanten van dit kaliber samenkomen in een kamer en de boel op stelten zetten”. Critici roemen het album om zijn dynamische en krachtige geluid en bevestigen Black Country Communion als “een tornado van een band die sonisch alles verwoest wat op hun weg komt”. Blues Rock Review prees het album in een lovende recensie en merkte op: “Deze jongens schrijven niet zomaar nummers, elk nummer neemt je mee op een reis met hen, ze plagen je terwijl ze hun magie weven, ze breken af wanneer je het het minst verwacht, bouwen op naar een crescendo en duwen je over de rand, dit album heeft het allemaal en dan nog wat.”

“Dit album overtreft de som der delen en heeft mogelijk de beste opnames van hun gezamenlijke reis samen vastgelegd.” – 10/10 Powerplay Magazine

“V staat misschien voor hun vijfde album, maar het zou ook kunnen staan voor V for Victory.” – 5-Sterren, R’N’R Magazine

“Met het kwartet op de top van hun kunnen, lijkt deze honger om samen te komen en muziek te maken een vuur en pasgeboren frisheid te hebben gegeven die krachtig genoeg is om de aardbol om zijn as te doen kantelen.” – Metal Planet Music

V bevat een verzameling nummers die resoneren met de voor de band kenmerkende mix van hardrock en soulvolle blues, van de krachtige teksten en diepgaande muzikale compositie van Red Sun, tot de opwindende single “Enlighten” en het funky “Stay Free”. Elk nummer, geschreven door Hughes en Bonamassa, neemt luisteraars mee op reis en weeft een verhaal van kracht, introspectie en opleving.

Sinds hun debuut in 2010 heeft Black Country Communion constant veelgeprezen albums afgeleverd, waarin ze op meesterlijke wijze Britse bluesrock vermengen met Amerikaanse soul om zo een publiek over de hele wereld te boeien. Hun nieuwste release ‘V’, geproduceerd door hun oude medewerker Kevin Shirley, bevestigt hun status als rock royalty. Dit album legt het dynamische geluid en de evoluerende artistieke expressie van de band vast en viert hun reis, talent en blijvende visie.

Track List:
01 Enlighten
02 Stay Free
03 Red Sun
04 Restless
05 Letting Go
06 Skyway
07 You’re Not Alone
08 Love And Faith
09 Too Far Gone
10 The Open Road

Label: Mascot Label Group

Black Country Communion – “Letting Go” – Official Video

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE