Damon Fowler – Barnyard Smile (NL)

Met trots presenteren wij BARNYARD SMILE van de ervaren bluesman Damon Fowler, zijn derde release voor Landslide Records.

Damon Fowler is een meesterlijke zanger, gitarist en songwriter, die het werk van de belangrijkste artiesten van Tampa heeft bevorderd. Als hardwerkende troubadour is zijn muziek doordrenkt van soul en representatief voor de vele stijlen die de wortels van de Amerikaanse muziek vormen. Hij kreeg het respect van zijn collega’s dankzij zijn optreden in de Freight Train-band van Butch Truck en zijn optreden als gitarist in de Dickey Betts Band. Critici hebben het gitaarwerk van Fowler vergeleken met Johnny Winter en Jeff Beck, terwijl zijn slide-gitaar doet denken aan wijlen Duane Allman.

Dankzij Fowlers hybride van rootsrock, blues en het heilige lap steel begon de inwoner van Florida het publiek te imponeren met zijn muzikale prestaties als tiener, waarmee hij een reputatie opbouwde als een van de populairste jonge spelers op de scène. Het toevoegen van songwriting- en vocale vaardigheden aan zijn repertoire door de jaren heen heeft hem vele onderscheidingen opgeleverd, waarbij muziekjournalisten zijn originaliteit en volwassenheid, evenals zijn technische gitaarexpertise, prijzen. Allmusic.com was opgetogen dat “Fowler’s creatieve lap steel-werk hem onderscheidt van de rest van de gitaarhelden.”

“Fowler is een even expressieve songwriter als zanger en instrumentalist. Hij predikt een buitenaards evangelie met een Americana-thema vanaf een zessnarige preekstoel. Hij is een rootsgitaargoeroe.” – Living Blues

TRACK LIST:
01 That Ain’t Love
02 These Games We Play
03 My Brother My Friend
04 Road Runner
05 Grab My Hand
06 Outskirts Of Town
07 Fruita
08 Fast Driving Woman
09 Catch You Crying
10 Misery Loves Company

Label: Landslide Records
Release: 7 juni 2024

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE