Lara Price – Half & Half

Gulf Coast Records kondigt de ondertekening aan van Powerhouse Blues/Soul-zangeres Lara Price en de release van haar labeldebuut, Half & Half (CD en vinyl) op 21 juni

De eerste single van het album, “We’re Still Friends” (met Mike Zito) werd op 17 mei uitgebracht, gevolgd door “Rain” op 7 juni. Lara Price, nu gevestigd in Austin, Texas, nam het album deels in Texas en deels in de San Francisco Bay Area op, vandaar de titel.

“Half & Half was voor mij een manier om de muziekfamilie uit de San Francisco Bay Area te eren, want zonder hen zou ik het niet kunnen volhouden in deze muziekscene in Austin”, aldus Lara Price. “De andere ‘helft’ is een weergave van wat ik tot nu toe heb geleerd, aangezien ik acht jaar lang Austin-muziek heb opgezogen. Ik heb het gevoel dat ik gewoon alle hulp van de muziekscene in Austin aan het bij elkaar schrapen ben en ik kijk ernaar uit om die ervaring op mijn volgende album te zetten. Technisch gezien is het album voor 60% opgenomen in Texas en voor 40% in Californië met 22 muzikanten en drie studio’s in twee staten”, voegde ze eraan toe over de opnamesessies.

Lara Price is al jaren een fantastische artiest”, zei Mike Zito bij de aankondiging van haar ondertekening. ‘Ze verdient zo een nationaal publiek. Haar stem is soulvol en rechtvaardig en ik verwacht dat onze fans verliefd op haar zullen worden.” “Ik denk niet dat woorden kunnen uitdrukken hoe opgewonden ik ben om lid te worden van de GCR-familie”, aldus Lara Price. “Het niveau van muzikaal vakmanschap op dit label is vernederend, en ik kijk ernaar uit om dit niveau te bereiken. Bedankt, GRC, voor de broodnodige wind in mijn zeilen. Tot ziens bij het optreden!”

Over Lara Price:
Lara Price werd bij haar geboorte in de steek gelaten en maakte deel uit van de controversiële Operation Baby Lift, de massale evacuatie van weeskinderen van Zuid-Vietnam naar de Verenigde Staten. Haar reis vanuit Vietnam naar haar nieuwe huis was niets minder dan een wonder, aangezien 90 procent van de weeskinderen het niet overleefde. Lara Price is een overlever.

Lara arriveerde in 1997 in de San Francisco Bay Area om haar droom van zingen in een band na te streven. De reis van Lara’s carrière omvat tournees door de Verenigde Staten, China, meerdere bands, één dvd, zeven cd’s die Lara Price heeft geproduceerd, mede geschreven en waarop ze meerdere instrumenten heeft bespeeld. Haar zesde cd, I Mean Business, was precies dat wat haar een nominatie voor Beste Soul/Blues Female Artist voor 2017 opleverde door de Blues Foundation. Lara’s reis ging verder in Austin, waar ze haar zevende album uitbracht, Makin’ Lemonade Lara Price LIVE van ATX.

Wat de critici over Lara Price hebben gezegd:

“Het bewijs zit in de uitvoering. Het vocale instrument van Price is even sterk als sensueel, vol vertrouwen in het bestrijken van de breedte van het materiaal in haar liedboek.” – San Francisco Chronicle, 2003 

“Lara Price… combineert de verfijning van Gladys Knight met Mavis Staple Grit” – Boston Globe, november 2015

“Sterke optredens markeren Lara Price als een kracht in de soulbluesarena!” – Blues Blast Magazine, maart 2016

“Als je houdt van de soulbluesstijlen van vrouwen als Trudy Lynn, Etta James en Etta Jones, zul je genoeg vinden om aan vast te houden met Price’s I Mean Business.” – Blues Revue, maart 2016

Track List:
01 We’re Still Friends
02 Evidence
03 Fools Like Me
04 Things Ain’t Everything
05 Rain
06 Days
07 Solitude
08 The Way Love Goes
09 Trouble, Heartache, Sadness
10 Heart On A String

Muzikanten:
Drums & Percussion: Clint Simmons (2,4,5,6); Randy Hayes (1,3,9,10); Mike Ingber (8); Kid Andersen (1,6)
Bass: Nick Jay (2,4,5,6); Endre Tarczy (1,3,9,10); Eric Harrison (8); Kid Andersen (6)
Keys: Trevor Nealon (2,4,5,6); Baxter Robertson (1,3,9,10); Kid Andersen (5); Mike Inber (8)
Guitar: Mike Zito (1) Featured Artist; David Jimenez (2,4,5,6); Chris Tondre (2,4,5,8); Mighty Mike Schermer (1,3,9,10); Matt Burger (7); Mike Ingber (8)
Sax: Dr. Matthew Maldonado (2,4)
Back-Up Vocals: Sweet Nectar: Sue McCracklin, Maureen Smith (1,2,4,9,10); Lara Price (8); Lisa Leuschner (1,2,4,9,10)
Kitty Purrr: Jaime Lee Curtis Salgado (5)

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE