Milwaukee and Friends – Crossing Borders

Acht jaar na hun reünie na 30 jaar en vier jaar na de release van hun debuutalbum ‘The Reunion Recordings’ brengt de Duitse band Milwaukee hun tweede album uit.

Het was echt een liefdeswerk, waarbij muzikanten uit verschillende landen en genres samenkwamen om iets speciaals te creëren. De samenwerking tussen Milwaukee en hun 20 gasten heeft geresulteerd in een unieke en diverse verzameling liedjes die de talenten van alle betrokkenen laten zien.

Van de soulvolle zang van de Britse soulkoningin Emma Wilson tot The Dewberries, de in de VS gevestigde Paula Jones en de Americana-stijl van John Ragin, elke gast brengt iets anders op tafel. Andere gastvocalisten zijn Linda Heepen uit Australië, Stefan Steinhäuser en Angela Furtkamp. Er staan ​​een aantal uitstekende gitaristen op het album, Miiro Heikkila uit Finland/Spanje, de Duitse gitarist Jochen Volpert en Ben Corner uit Engeland. Hun gitaarsolo’s op “Cool Breeze” zijn een hoogtepunt, waarbij elke muzikant zijn eigen flair aan het nummer toevoegt.

De briljante achtergrondzang van Lucy Malheur en de Voices of Spring en de riffs van koperensemble “Eine kleine Blechmusik” op “The Letter” voegen een nieuwe dimensie toe aan de muziek. Andere speciale gasten zijn Ralf Klemens (g), Andreas Pater (b ), Christoph Hinners (g) en Milla Meertz (cello).

Muzikaal gezien is het album net zo divers als zijn gasten en combineert het verschillende stijlen, van smooth jazz tot soul en bluesrock. Over het geheel genomen is ‘Crossing Borders’ een bewijs van de kracht van muziek om mensen samen te brengen, ongeacht waar ze vandaan komen of waar ze ook zijn. welke muziekstijl ze spelen. Het is een viering van samenwerking, vriendschap en de universele taal van muziek.

Milwaukee: Marcus Meertz (dr), Roland Busch (b, voc), Frank Wehner (keyb), Stefan Koch (sax), Olaf Rappe (git)

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE