Dana Fuchs – Borrowed Time

Dana Fuchs is een van de meest bewonderde bluesrocksterren ter wereld. Haar hypnotiserende stem en aanwezigheid hebben ertoe geleid dat critici haar vergelijken met Janis Joplin, Otis Redding en Mick Jagger. Geboren in New Jersey en opgegroeid in Wildwood, Florida, vond de raspige blues-rock-soul singer-songwriter inspiratie in de platencollectie van haar ouders: Ray Charles en Hank Williams. Bij het verlaten van de middelbare school had Fuchs geen andere keuze dan haar muze te volgen naar New York City, waar ze zichzelf zag als de toast van Broadway toen ze speelde in de Janis Joplin-musical, Love, Janis. Kort daarna speelde ze nog een ster in Julie Taymor’s romantische muziekdrama Across the Universe, dat genomineerd werd voor Beste Film bij de Golden Globe Awards.

In Dana’s nieuwste werk, Borrowed Time, keert ze terug naar haar Southern Rock-roots met een heerlijk gevarieerde verzameling van haar ongelooflijk mooie liedjes en teksten. Producer Bobby Harlow (Detroit Cobras, Samantha Fish) wist deze wervelwind te vangen met een sound van intensiteit, urgentie, kracht, terughoudendheid en passie van Dana’s liveshows op een studioalbum. Borrowed Time is het rauwste, meest rockende, muzikale aanbod van Dana’s carrière, en komt uit op 29 april 2022, via Ruf Records.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE