Bennett Matteo Band – Shake the Roots

Gulf Coast Records kondigt de aansluiting aan van de Bennett Matteo Band bij het label en de aanstaande release van hun debuut-cd, Shake the Roots, op 20 mei. Het album is beschikbaar voor pre-order vanaf 8 april.

“Shake the Roots is eigenlijk een mix van onze invloeden met een sound waar we blij van worden én verhalen over ons leven samen”, zegt de explosieve gitarist Gino Matteo (Gino’s achternaam is uitgesproken als “Ma-TAYO), de helft van het duo samen met krachtpatser Jade Bennett. “We wilden een plaat maken die gebaseerd is op blues, soul en funk zonder beperkingen en… dit is wat eruit kwam toen we ‘aan de wortels schudden’. We noemen het ‘dirtfunk en woestijnziel’. Ik voel mij gezegend om samen met Jade muziek te schrijven en te spelen in deze band. Ze kan alles zingen en haar stem is mijn favoriete geluid.”

Shake the Roots werd geproduceerd door de voor een multi-Blues Music Award genomineerde Kid Andersen en Gino Matteo. Alle nummers geschreven door Gino Matteo & Jade Bennett. De schijf is opgenomen,
gemixt en gemasterd in Greaseland Studio in San Jose, Californië.

De line-up van muzikanten voor de opnamesessies omvatte Jade Bennett (leadzang); Gino Matteo en Kid Andersen (gitaar); Michael Burnham (bas); Carson Ford (drums); Jim Pugh en Kid Andersen (toetsen); Nic Clark (harmonica); en Dmar (percussie); met achtergrondzang door Lisa Leuschner Andersen, The Sons of the Soul Revivers en Kid Andersen.

De Bennett Matteo Band (BMB) is extreem improviseren, en terwijl ze hun sporen reeds hebben verdiend in de rootsmuziek, is BMB een verademing in de muziekwereld. BMB’s experimenten maken van elke show een belevenis.

Gino Matteo neemt zijn plek in die hij verdient als een “kracht van de natuur” in de rootswereld. Een
sensationele gitarist, songwriter en krachtig emotionele live artiest, hij voorzag de Sugaray Rayford-hitmachine bijna een decennium met zijn bijdragen. Gino heeft er talloze liefhebbers van hun sokken gespeeld in de VS en in het buitenland met zijn krachtige humor, scherpe gitaarspel en ongelooflijk
begaafd muzikaal vakmanschap.

Zijn explosieve, spontane en originele liveshow staan bekend bij de meest legendarische blues
spelers. Gino, samen met de gedurfde soul-power zang van zijn lieftallige en getalenteerde vrouw Jade
Bennett, hebben het bluescircuit in het westen van de VS en ook internationaal opgewarmd.
Dit hard werkende dreamteam brengt een rauwe en soulvolle interpretatie van rootsmuziek.

Bennett en Matteo ontmoetten elkaar in 2010 in Zuid-Californië tijdens een optreden. Gino is uiteindelijk om de tafel gaan zitten met Jade en toen ze eenmaal begon te zingen, wist hij dat ze samen moesten spelen. Ze zijn bijna gelijk gaan samenwonen en begonnen muziek te schrijven terwijl Gino toerde met Sugaray Rayford. BMB zou bijna niet zijn gevormd voor bijna decennium geleden, toen Gino’s tourschema hectischer werd.

Ze speelden samen shows wanneer Gino in de stad was en Jade sloot zich aan bij de Sugaray
Rayford Band op tournee een aantal keer als achtergrondzangeres. In de loop van de tijd besloten zij tussen het touren en thuis zijn, om samen een nomadenleven te leven en zelfvoorzienend te worden met z’n beiden.Dat was hetr enige wat zij wilden, muziek spelen op eigen voorwaarden en dat werd werkelijkheid toen COVID zich over de wereld verspreidde.

In 2020, net voordat de pandemie toesloeg, hadden ze een album klaar, maar het ging op de plank bij
het oorspronkelijke label waar ze bij getekend hadden, deze vond het niet bluesy genoeg en dit wisten ze niet te plaatsen. Dat is wanneer de co-producer van de plaat en BMB-vertrouweling Kid Andersen
besloot om BMB te promoten bij Mike Zito’s Gulf Coast Records, die van het album op waarde wist te schatten en zijn zegen gaf. Dat het geen standaardblues was, werd een verkoopargument en geen belemmering.

Het kernprincipe van BMB is authenticiteit en het gebrek aan pretentie waar mogelijk.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE