The Reverend Shawn Amos – Hollywood Blues – Songs And Stories From The Family Tree (2022)

Begeleidende release bij debuutroman Cookies & Milk

Over zijn vroegste singer-songwriterdagen tot zijn recente incarnaties als bluesman en auteur, zegt Shawn Amos: “Ik heb altijd over mijn familie geschreven.” Zijn muziek omvat alles van Americana tot klassieke pop tot roadhouse-blues, maar ongeacht de stijl houdt Shawn’s werk consequent rekening met bloedverwanten, en een opmerkelijke, vaak moeilijke jeugd als enige zoon van koekjesondernemer Wally “Famous” Amos, en de altijd onrustige nachtclubzangeres Shirlee “Shirl-ee May” Ellis. Die erfenis van liefde, zowel bitter als zoet informeert het voortdurende verhaal van een man die grip krijgt op zijn raciale identiteit, evenals zijn plaats in een bredere lijn van strijd, vernieuwing en verlossing door creativiteit. Meer dan vijfentwintig jaar muziek, grotendeels onder de radar, hebben luisteraars getuige laten zijn van deze opmerkelijke reis, hier weergegeven door deuntjes opgenomen op locaties die zo verschillend zijn als een appartement in West Hollywood, de heuvels van Oost-Texas, een Nashville opnamestudio en de Joshua Tree-woestijn.

Tijdens Shawns muzikale en persoonlijke reizen hebben de bloedbanden van Amos standgehouden. Na het spelen van allerlei stijlen ging hij zich concentreren op klassieke blues voor zijn Reverend Shawn Amos-shows en albums, toch kon Shawn het niet helpen om vooroudergeesten op te roepen, gebruik te maken van afstammelingen liefde, en omlijst het allemaal in de ultieme Amerikaanse kunstvorm. Met de Reverend Shawn Amos en de Brotherhood bereikte hij zijn meest bevredigende muziek tot nu toe, een kenmerkende synthese van vrolijke blues en indringende, hooky songcraft. Meer dan elke andere modus, zegt Shawn, “heeft de blues me geholpen om erachter te komen” mezelf te zijn.”

Alles was klaarblijkelijk een voorbereiding op zijn debuut semi-autobiografische roman Cookies & Milk, een ode aan de kracht van familie en de kracht van vergeving, ingesteld op een aanhoudende, levensbevestigende beat. Dat verhaal bedenken dwong Shawn de muren af ​​te breken die hij tussen zijn verschillende stijlen had gebouwd, en tussen hemzelf en… zijn voorouders. Hollywood Blues presenteert deze selecties met een familiethema als een niet-chronologisch album ter ere van zowel de wortels als de vruchten van de Amos-boom, gecreëerd en in stand gehouden door de decennia heen muziek uit het hart.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE