Michael Franti & Spearhead – Follow Your Heart

Terwijl de “baanbrekende muzikant” Michael Franti zich opmaakt om volgende maand de Follow Your Heart World Tour af te trappen, kondigde de inwoner van Bay-Area en zijn band Spearhead extra data aan, waarmee hij Noord-Amerika vanaf 13 mei meer dan 60 shows voorschoteld, tot en met 18 september.

Al lang vereerd om zijn inspirerende muziek, wereldwijde filantropische inspanningen en de kracht van optimisme, blijft Franti kansen bieden voor dankbaarheid, solidariteit en vieren hoe we door de grootste ups en downs van ons leven komen met ons lichaam, geest en ziel met aankomend album Follow Your Heart, gepland voor release op 3 juni via Thirty Tigers.

“Eén ding dat ik het afgelopen jaren heb geleerd, is dat mensen mensen nodig hebben”, vertelt Franti. “Ik heb veel liedjes geschreven over verbinding, veerkracht en het licht vinden, zelfs te midden van alle gekte. Ergens daarbinnen vinden we veerkracht, en ik hoop dat Follow Your Heart fans de moed geeft om dat doorzettingsvermogen te blijven zoeken en vasthouden.”

Afgelopen vrijdag bracht Franti het titelnummer “Follow Your Heart” uit en debuteerde met de akoestische première via Instagram Live vanuit zijn boetiek/retraitehotel Soulshine Bali in Ubud, en deelde: “Ik schreef dit met een man genaamd Greg Hvnson, die een ongelooflijke schrijver en producer is, en het nummer gaat over hoe het volgen van je hart tijdens de pandemie het antwoord op elke vraag leek te zijn.

Photo: Michael Finn

“Het antwoord op zoveel vragen, was om te luisteren naar wat mijn hart zei, ook al kon ik veel van de dingen die ik leuk vind niet doen omdat we in isolatie zaten”, legde Franti uit. “We konden niet reizen, touren of muziek maken zoals voorheen, maar er waren nog veel dingen in mijn leven die geregeld moesten worden: relaties, gezondheid, dit bedrijf als ondernemer (Soulshine Bali), en ‘Follow Your Heart’ werd voor mij het antwoord op zoveel vragen.”

“Follow Your Heart” opent met vrolijk, ritmisch, met de hand gedempt akoestisch getokkel en moedigt luisteraars aan om op hun intuïtie te vertrouwen, hun dromen te volgen en hun diepste verlangens op te zoeken, terwijl ze de hoop levend houden.

Work Hard And Be Nice werd uitgebracht in 2020, met onder meer de eerste single “I Got You”, het eerste Billboard-nummer 1 van Franti & Spearhead in bijna 10 jaar, en stond ook op NPR’s halverwege en eindejaars “Heavy Rotation”. : Public Radio’s Most Popular Songs of 2020,” daar bij aangetekend, “Michael Franti’s aanstekelijke groove is onmiskenbaar. Van de openingsakkoorden tot het doordringende ritme, het is gemakkelijk om verstrikt te raken in de positiviteit die hij uitstraalt.”

Tour Dates 2023 Nederland:
Jan. 25 Paradiso Amsterdam
Jan. 26 Doornroosie Nijmegen
Jan. 27 Groningen Groningen
Jan. 29 Maassilo Rotterdamn

Over Michael Franti:
Michael Franti is een wereldwijd erkende muzikant, humanitair, activist en bekroonde filmmaker die wordt vereerd om zijn energieke liveshows, inspirerende muziek, toewijding aan gezondheid en welzijn, wereldwijde filantropische inspanningen en de kracht van optimisme. Gedurende zijn decennialange carrière heeft Franti drie Billboard No. 1’s verdiend met hoopvolle hits “Sound of Sunshine”, “Say Hey (I Love You)” en “I Got You”, evenals zes Top 30 Hot AC-singles , 10 Top 25 AAA-singles en drie Billboard Top 5-rockalbums. ‘I Got You’, de hoofdsingle van zijn laatste album Work Hard And Be Nice, markeerde Franti’s eerste nummer 1 in bijna 10 jaar en belandde op NPR’s ‘Most Popular Songs of 2020’, terwijl de muziekvideo sindsdien meer dan 1 miljoen views heeft sinds de release.

In januari 2019 bracht Franti zijn zelf geregisseerde documentaire Stay Human uit, die een reeks prijzen won op filmfestivals over de hele wereld en invloed had op zijn schrijven voor zijn album Stay Human Vol. II (Thirty Tigers), die debuteerde op nummer 1 in zowel de Americana- als de Independent Album-hitlijsten en lovende kritieken kreeg van USA Today, Billboard, Associated Press en Paste. Beïnvloed door de film, bevat Franti’s Stay Human-podcast, gepresenteerd door Gibson op het American Songwriter Podcast Network, creatievelingen uit alle lagen van de bevolking, met elke week nieuwe afleveringen.

Franti, door Entrepreneur beschouwd als een “baanbrekende muzikant”, lanceerde in juni 2020 een virtuele evenementrevolutie met zijn Stay At Home Concert World Tour, een creatie die werd ingegeven door zijn eerste zomer in 33 jaar waarin hij niet op pad was vanwege de wereldwijde pandemie, optredend voor meer dan 50.000 fans wereldwijd met zeven virtuele livestreams met een uniek thema. Om beter in contact te komen met zijn Soulrocker-community, heeft Franti een model met twee schermen ontwikkeld, waardoor fans zich kunnen aansluiten bij een “Backstage Zoom Party Room” en rechtstreeks met elkaar kunnen communiceren.

Michael Franti & Spearhead blijven hun gemeenschap koesteren, zowel op als naast het podium met een wensvervullende non-profitorganisatie, Do It For The Love, opgericht door Franti en zijn vrouw Sara. Do It For The Love brengt mensen met levensbedreigende ziekten, veteranen en kinderen met ernstige aandoeningen naar concerten over de hele wereld, vervulde meer dan 3.300 wensen en raakt daarmee het leven van meer dan 12.000 mensen tot nu toe. Franti is ook eigenaar van SOULSHINE Bali, een best beoordeeld boetiekhotel met 32 ​​kamers in Ubud, Bali.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE