Amanda Shires – Take It Like A Man

Met haar nieuwe album drukt de Grammy Award-winnende singer/songwriter, zangeres en virtuoze violiste Amanda Shires op de reset-knop en maakte een plaat die zo anders is dan alles wat ze ooit heeft opgenomen, dat het voelt als haar debuutalbum in plaats van haar zevende. Geschreven en opgenomen tijdens lockdown, de nieuwe plaat bevat ook hulp van haar man Jason Isbell op gitaar op verschillende nummers en tevens zijn er gastvocalen van Maren Morris, Natalie Hemby en Brittney Spencer. “Take It Like A Man” is een liederencyclus van meedogenloos openhartige deuntjes, geschreven als een document door Amanda over haar leven als vrouw, echtgenote en moeder in een tumultueuze tijd. Het nieuwe album is een onbevreesde biecht, die de wereld laat zien hoe 40 worden eruit ziet in 10 emotioneel rauwe nummers, geproduceerd en mede geschreven door Lawrence Rothman (Angel Olsen, Kim Gordon, Girl In Red, Courtney Love).

Het is een album vol onthullende autobiografie, seksuele onstuimigheid, wrok en verwijten, uitgesponnen met een logica en sequenties die zo schuin geplot zijn als een Agatha Christie-mysterie. Elk nummer onthult een verborgen passage naar een ander nummer of een inzicht in het huwelijk, de misdaden die werden gepleegd, de beschuldigingen die werden aangewakkerd maar nooit werden geuit en de liefde die nog steeds tussen hen bestaat. Het is de anatomie van een huwelijk en laat zien hoe genegenheid en nabijheid in de loop van de tijd op en neer gaan. Vooral in Covid-tijden nam Amanda meer controle over haar toekomst en stond ze zichzelf toe meer ruimte in haar eigen leven in te nemen. Het gaf haar de moed en vrijheid om zich volledig aan dit nieuwe album te wijden.

Sinds ze op 15-jarige leeftijd viool begon te spelen met de legendarische Texas Playboys, heeft Amanda haar genuanceerde songwriting, delicate zang, gepassioneerde viool en grenzeloze originaliteit en creativiteit naar haar veelgeprezen solo-albums gebracht. Ze werkte samen met John Prine, Neal Casal, Rod Picott, Todd Snider en Justin Townes Earle, is lid van Jason Isbell’s 400 Unit en richtte The Highwomen op – een supergroep voor alleen vrouwen met Maren Morris, Natalie Hemby en Brandi Carlile. De band bereikte # 1 in de Top Country Albums-hitlijst van Billboard met hun titelloze debuut in 2019.

Release: 29 juli 2022

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE