LeAnn Rimes – god’s work

GRAMMY Award-winnende zangeres, songwriter, actrice en auteur LeAnn Rimes kondigde aan dat haar nieuwe album, god’s work (EverLe Records via Thirty Tigers/ The Orchard), op vrijdag 16 september zal worden uitgebracht. De 12-track plaat bevat een eclectische groep ervaren artiesten die een buigzaam americana geluid laten horen, waaronder Mickey Guyton, Ziggy Marley, Aloe Blacc, Ben Harper, Ledisi, Sheila E., Robert Randolph en meer.

Geschreven en geproduceerd door Rimes en haar oud medewerker en goede vriend/producer/songwriter Darrell Brown. Er is bijna drie jaar aan het god’s work gewerkt en op dit album komt de adembenemende zang van Rimes volledig tot uiting. De tracklist bevat een mix van vluchtige, ritmische en bijzonder eerlijke liedjes die elke luisteraar meenemen op hun eigen unieke reis, de dualiteit van het leven verkennen en het licht en het donker herkennen dat we allemaal tegenkomen. Rimes beloofde vrouwen in de schijnwerpers te zetten bij het maken van het album, van het mixen tot de opname en mastering, waardoor ze zich volledig kon onderdompelen in de kwetsbaarheid van de teksten en het geluid.

“Voor mij ging god’s work helemaal over een reis om terug te keren daar, waar de mensheid de geest ontmoet,” zei Rimes. “Het idee was om echt in de dualiteit van het leven te graven, en ik moest op de plek zijn waar ik nu in mijn leven ben om deze plaat met heel mijn hart uit te brengen. Het geeft zoveel kracht dat ik er eindelijk ben.”

Rimes koos bewust voor een albumtitel en tracklist in kleine letters, waarbij zij uitlegt: “Als we ruzie maken over waarom de ‘g’ wel of niet met een hoofdletter wordt geschreven, missen we het hele punt. Het is zo belangrijk voor ons om ons te concentreren op de berichten, in plaats van de nuances.”

Om de albumaankondiging en het 25-jarig jubileum van Rimes te vieren, was de GRAMMY Award-winnende artiest de headliner van de iconische muziekserie van dit jaar, “CMT Crossroads”, welke werd uitgezonden op 14 april om CMT. “CMT Crossroads: LeAnn Rimes & Friends” bevat een volledig vrouwelijke line-up, waaronder Mickey Guyton, Carly Pearce, Ashley McBryde en Brandy Clark, die helpen de carrière van Rimes te herdenken en het pad te herkennen dat ze heeft ingeslagen voor vrouwen in alle genres.

god’s work track listing:
spaceship
the only (Ft. Ziggy Marley, Ledisi, and Ben Harper)
awakening
how much a heart can hold
throw my arms around the world
the wild (Ft. Sheila E. and Mickey Guyton)
innocent
god’s work (Ft. Robert Randolph, Mickey Guyton, and Tata Vega)
something better’s coming
imagined with love
there will be a better day
i do (Duet by Aloe Blacc and LeAnn Rimes)

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE