Marina Rocks – Austin To Houston

Maakt grootte uit? Dynamiet wordt geleverd in kleine verpakkingen en Marina is een sexy blondine die slechts 100 pond + belasting weegt. De grootte die hier van belang is, is de grootte van Marina’s hart. Het is zo groot als Texas! En Texas is toevallig haar geboren en getogen thuisstaat. Haar supergrote hart klopt in de borst van een mooie, jonge bezetene! Zij is op missie – een missie om je geest te openen en tegelijkertijd je wereld op zijn kop te zetten.

Geboren in Austin tijdens een hittegolf in de zomer, kwam ze rokend op deze wereld aan en is ze nooit afgekoeld. Haar moeder kocht Marina haar eerste gitaar en ze speelde erop tot haar kleine vingertjes bloedden – en toen speelde ze er nog een paar! Toen Marina 12 of 13 werd, kocht haar moeder Marina een Marshall in plaats van een feestjurk. Marina’s semi-autobiografische compositie, “Shero”, weerspiegelt haar diepe gevoelens van liefde en dankbaarheid voor een ouder die het onvermoeibare streven van een dochter naar de “beat van een andere drummer” kan waarderen. Een jonge vrouw in een mannenwereld (vooral de chauvinistische wereld van rock & roll), zou vergeven kunnen worden dat ze ontmoedigd raakte en het opgaf. Opgeven is niet iets dat iemand die zo vastberaden is als Marina heel vaak doet. Het past gewoon niet in haar mindset om te stoppen, en haar doorzettingsvermogen en veerkracht hebben hun vruchten afgeworpen bij een fel loyale regionale aanhang.

Na het verslinden van handleidingen voor audio en video heeft Marina zichzelf geleerd om muziekvideo’s op te nemen en te bewerken; deze inspanning zou resulteren in de release van haar vierde album: Austin to Houston, evenals de feel-good muziekvideo Joy Ride! De titel en veel van de nummers zijn gebaseerd op en reflecteren op haar reis van haar geboorteland Austin, Texas naar haar geadopteerde geboorteplaats Houston.

Naast het engineeren van de opname, zong Marina alle partijen en speelde ze bijna alle instrumenten. Ze riep de hulp in van enkele vertrouwde vrienden op percussie, basgitaar en pedal steel gitaar. Bastracks werden geknipt door mede-Texanen Aden Buebeck en Alex Rodriguez. Percussie van Pat Manske die ook Austin To Houston heeft gemixt en gemasterd in zijn Zone-studio in Dripping Springs, Texas. Extra mastering werd gedaan door Nick Landis in Austin, Texas.

Met een Grammy bekroonde en Austin Music Hall of Fame-inductee Lloyd Maines speelt pedal steel op nummer vier getiteld ‘Shine’. Misschien ken je Lloyd die het eerste Grammy-winnende album van het jaar van The Dixie Chicks produceerde, getiteld ‘Home’

Het resultaat van het nieuwe album Austin To Houston is een spontaan en uitdagend oeuvre dat standhoudt bij herhaaldelijk luisteren en bestand is tegen kritische vergelijkingen met zelfs de grote, erkende beoefenaars van het songwriting-ambacht. De up-tempo selecties gaan vaak over maatschappelijke vraagstukken. De ballads zijn de echte verborgen schatten.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE