Charley Crockett – The Man From Waco

Charley Crockett maakt zijn meest directe en toegankelijke album op zijn eigen voorwaarden met The Man From Waco, uit op 9 september via Son Of Davy/Thirty Tigers

13 juli 2022 – Charley Crockett brengt op 9 september zijn nieuwste album The Man From Waco uit via Son of Davy/Thirty Tigers. Crockett schreef of schreef mee aan alle 14 nummers op het album, en in veel opzichten is The Man From Waco de puurste distillatie van zijn kunstenaarschap tot nu toe. Wat begon als een demosessie met producer Bruce Robison in Robison’s studio The Bunker net buiten Austin, TX, veranderde in het eerste album dat Crockett ooit heeft gemaakt met zijn band The Blue Drifters die hem van begin tot eind ondersteunt. Meestal in first takes met slechts een handvol overdubs, vindt The Man From Waco dat Crockett zijn unieke “Gulf & Western” geluid verfijnt en dat een steeds groter wordend legioen fans blijft boeien.

“Ik wilde gewoon een eerlijke samenwerking: doe het bij jou thuis, live op tape, iedereen in de kamer”, zegt Crockett over de opname-ervaring, en Robison was blij om mij tegemoet te komen. “De magie zit in de uitvoeringen op die band. Dat is wat Bruce wilde doen, dat is wat ik wilde doen. Toen we klaar waren, zei ik ‘dit zijn meesterwerkjes, geen demo’s.’”

Er is een losse, verhalende draad die de nummers op het album met elkaar verbindt, maar in het centrum van The Man From Waco staat Crockett, die op zijn instinct blijft vertrouwen en zijn eigen unieke ruimte markeert. Crockett schuwt de steeds groter wordende roep van grote labels en GRAMMY-winnende producers, en maakt vorderingen als een overwegend doe-het-zelf-artiest, die zijn eigen baas is en zichzelf de ruimte geeft om op zijn eigen voorwaarden naar grootsheid te streven.

“Iedereen zei me: ‘ga naar rechts, ga naar rechts, ga naar rechts'”, zegt Crockett. “Ik ging naar links. Ik moest vasthouden aan wat me zo ver heeft gebracht.”

Crockett is momenteel op pad in de VS, waar hij headliner-shows combineert met een aandeel in Willie Nelson’s Outlaw Music Festival en andere festivaloptredens. Eind oktober gaat hij ook naar Europa en het VK voor een headliner-tour.

Charley Crockett 2022 Tour Datum NL:
05 November – Take Root Festival – Groningen, NL

Luister hier naar de met blazerssectie gevulde country-soul van lead single “I’m Just A Clown”:

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE