Copperhead County – Homebound

Copperhead County slaagde erin om in zeer korte tijd hun reputatie als serieuze Southern Rockband te verspreiden. Geïnspireerd door Blackberry Smoke, The Outlaws en vele andere klassiekers, weet Copperhead County dat warme zuidelijke gevoel te vangen. Ze weten hoe Southern Rock moet klinken.

Meestal originele liedjes over alles in het leven, gebracht door de intense en warme stem van Corvin Silvester. Robert van Voorden zorgt voor het typische Copperhead County gitaargeluid EN gevoel. Het orgel van Jordy Duitscher zorgt ervoor dat alles aan elkaar wordt gelijmd zoals het hoort. Ritmesectie Alex Stolwijk (drums) en Johan van Dijk (bas) zorgen voor de power om de nummers tot een heerlijke mix van Southern Rock nummers te maken. Waar mogelijk sluiten achtergrondzangers Ashley de Jong & Marja Boender aan om de band naar een compleet nieuw niveau te tillen.

Hun debuut-EP werd al snel gevolgd door het eerste volledige album Brothers. Oorspronkelijk in eigen beheer uitgebracht door de band, werd het album opgepikt door CRS die de cd opnieuw uitbracht met veel lovende kritieken en publieke toejuiching. Als resultaat toerde de band met succes door heel Europa en sloot de boel af tijdens een geweldige show op de beruchte Amsterdamse Melkweg.

En nu is hier Homebound. Gevuld met 10 rechttoe rechtaan en eerlijke Southern Rockers die je naar de zuidelijke staten zullen brengen. De band, voornamelijk opgenomen vanuit hun thuisstudio’s, sloot zich aan bij Matt Wallace (Faith No More, R.E.M. Maroon 5, Blackberry Smoke) voor de finishing mix en productie.

Rock away to the south!

Alle ingrediënten voor een geweldig muzikaal avontuur zijn aanwezig. De band is klaar…. Geniet van de rit!

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE