Spellbound – Anam Cara

Spellbound: een virtuele band met ECHTE muziek

En weer is er een nieuw coronaverhaal: zeven bevriende muzikanten kwamen NIET bij elkaar om TOCH samen een plaat te maken. Het resultaat: het album Anam Cara van Spellbound.


Spellbound is een initiatief van de Schotse zangeres en kunstenares Julie Scott en bassist en tekstschrijver Peter Slager (BLØF). Het project begon eind 2020, midden in de lockdown toen Peter aangaf dat hij gecharmeerd was van Julie’s liedjes en er meer mee zou willen doen. Met bevriende muzikanten werd ruim een jaar in alle rust aan een bijzondere plaat gewerkt. Ieder op zijn eigen tempo en plaats. Op fysieke afstand van elkaar werd zo een liefdevol geheel gecreëerd. De eerste keer dat de muzikanten elkaar in levende lijve ontmoetten, was tijdens de zomer van 2021, nadat ze al een half jaar samen/apart aan de plaat hadden gewerkt. Het thema van het album is dan ook alles wat we tijdens de lockdowns het meeste misten, zoals bij elkaar zijn en verhalen delen. Nu is er het album , de meeste liedjes zijn van Julie’s hand, twee nummers schreven Peter en Julie samen. Anam Cara is een vlechtwerk geworden van gezamenlijke ervaringen en vertellingen, gebundeld in een sprookjesachtig album. Kampvuur verbeeld in muziek en gezang.

Spellbound is: Julie Scott –zang, gitaar; Peter Slager –bas, zang; Maaike Peterse –cello; Ruben Margarita –viool; Stefan Blankestijn –gitaar; Roeland Drost –grande piano, harmonium; Stefan van de Brug –drums met Pepijn Stutterheim -geluid.

Anam Cara wordt op 16 oktober voorgesteld in Het Paard te Den Haag

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE