Re Any’s – Redesigning Women

Redesigning Women, is een programma van country, folk en americana songs, dat het wel en wee vertelt van 2 Amerikaanse vrouwen uit de seventies, die klem komen te zitten tussen de conservatieve moraal in de South East en hun vrijheidsdrang. Rose en Chrissie zijn twee dikke vriendinnen, al zijn ze heel verschillend van karakter. Na een paniek telefoontje, ’s avonds laat, schiet Chrissie meteen te hulp. Ze treft Rose in een treurige motelkamer, waar ze zich heeft opgesloten. Ze ziet het niet meer zitten, nu haar grote liefde er vandoor is met een ander en weet niet hoe ze deze nacht nog door moet komen. Gewapend met een flinke fles bourbon, zingen, spelen, woeden, huilen, ruziën en lachen de twee vrouwen zich door nacht heen, tot het ochtendgloren weer hoop brengt. Of niet?

Rieany Janssen en Chantal Wessels zingen en spelen Rose en Chrissie, met een vette knipoog naar deze tijd, in dit warmbloedige muziektheater. Begeleid door snaarmeesters Jan Hendriks en BJ Baartmans.

Op een dag in ‘de Coronabubbel’ besloten Rieany Janssen, BJ Baartmans & Jan Hendriks het ingeslagen pad van de Country en de talloze zijwegen verder te verkennen. De in 2019 uitgebrachte cd ‘Country voor beginners en gevorderden’ smaakte naar meer… en meer. Frontlady Rieany raakte bevriend met Chantal Wessels die zij leerde kennen op een kleinkunstopleiding. Een vrolijk kwartet van twee gitaristen en twee zangeressen was geboren. Op naar oud en nieuw repertoire van Dylan, Secret Sisters tot The Highwomen, een avondvullend programma! Zelfs op afstand klinken de meerstemmigheid en begeleidende gitaarklanken prachtig. En de humor ontbreekt niet. Ook mooi. Zij staan te trappelen om weer te mogen spelen, vertellen en zingen voor publiek.

Re Any’s “Redesigning Women” live zien?
19-10 Culemborg – De Franse School
17-11 Oeffelt – Het Boothuis
23-11 Boxmeer – De Weijer

2023
26-2 Mill – Myllesweerd

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE