Nikki Lane – Denim & Diamonds

“Denim & Diamonds” is het vierde album van country zangeres Nikki Lane en de eerste in 5 jaar. Na 2017’s “Highway Queen” had ze simpelweg even genoeg van haar hectische artiesten/tour-leven en richtte ze zich op haar ‘vintage’ winkeltje High Class Hillbilly. Daarnaast werkte ze muzikaal nog wel wat samen met Lana Del Rey (op haar album “Chemtrails Over The Country Club”), Brent Cobb en Spiritualized. Twee jaar geleden kwam ze in contact met Queens Of The Stone Age-frontman Josh Homme en hij wist het vlammetje weer aan te wakkeren.

Met Homme als muzikant en producer, in zijn eigen Pink Duck Studios, nam de singersongwriter Nikki Lane 10 nieuwe songs op. Naast Homme zijn ook drie andere QOTSA-leden prominent te horen: organist Dean Fertita, gitarist Alain Johannes en bassist Michael Shuman. Daarnaast zijn er ook gast-bijdragen van drummer Matt Helders (Arctic Monkeys), pedal steel muzikant Matthew Pynn (Dwight Yoakam, Miley Cyrus) en percussioniste Carla Azar (Autolux, Jack White). Nikki Lane’s poppy country sound kreeg door Josh Homme’s invloed duidelijk wat meer ‘dynamic, bluesy & rock ’n roll swagger’ en werd “Denim & Diamonds” een avontuurlijke ‘wild, gritty and heavy journey’!

Release: 23 september 2022
Label: New West Records

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE