Johanna Lillvik – The Love Hate Syndrome

“The Love Hate Syndrome” is een emotionele toestand waarin alles zwart of wit is. Gevoelens zijn het enige dat bestaat en ze zijn volledig losgekoppeld van de geest. Het is rauwe passie, gewelddadig en grenzeloos. Of je houdt er van, of je haat het. Je huilt of je lacht. Emoties, zoals die zijn wanneer ze worden opgeroepen door een muzikale catharsis.

Begin 2017 verscheen de muziek van Johanna Lillvik voor het eerst. De critici prezen de muziek en probeerden een beschrijving van haar sound te duiden echter zonder enig bevredigend resultaat. De mix van melodieën en ritme is vrij uniek en de nummers op haar eerste volledige album zullen waarschijnlijk opnieuw een verwarrende maar sublieme ervaring creëren. De nummers zijn soulvol en met zorg gekozen. Ze zijn talloze keren op livepodia gespeeld en daarom heeft het publiek de afgelopen jaren een grote rol gespeeld in het creatieve proces en in haar liveband. De hoofdzetting is Johanna op zang en piano, begeleid door drums, bas en trompet. Met zo weinig instrumenten zou je kunnen veronderstellen dat de arrangementen geen afwisseling zouden hebben, maar met Johanna als bandleider zou geen enkele veronderstelling meer verkeerd kunnen zijn. Ze gooit ons in een universum van kleuren en muziek waar bijna alles mag.

Johanna Lillvik is een eigengereide artieste en singer-songwriter uit de stad Borås in Zweden. Ze zingt en speelt haar vanuit het hart. Een krachtige vrouwelijke componist die nordic folkmusik heeft gestudeerd, als artiest voor Cirque du Soleil heeft gewerkt en 2 eerdere platen heeft uitgebracht. De 1e was haar debuut-EP uitgebracht in 2017, en op de 2e is ze te horen op de zeer gewaardeerde Blues Escape in 2020.

Release: 30 september 2022
Label: Paraply Records

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE