Grant Dermody – Behind The Sun

‘I’m goin’ down to Louisiana, baby behind the sun’ – zo zong bluesmeester Muddy Waters, gesteund door de jammerende harmonica van de legendarische Little Walter Jacobs in 1950 met het nummer ‘Louisiana Blues’. Grant Dermody, een van de Amerika’s belangrijkste bluesharmonicaspelers en groot liefhebber van de Chicago blues-stijl, geeft gehoor aan die oproep enkele jaren geleden toen hij begon met het regelmatig bezoeken van Zuid-Louisiana en verhuisde een paar jaar geleden uiteindelijk van zijn huis in de Pacific Northwest naar het culturele centrum van Lafayette, Louisiana.

In het afgelopen decennium heeft hij een muzikale alliantie gesmeed met award winnende meestermuzikant en producer Dirk Powell, waar hij vaak ging opnemen in Dirk’s Cypress House Studio in nabijgelegen Parks, Louisiana. Grant is vooral enthousiast over hun laatste samenwerking, ‘Behind The Sun’, aangezien het hun derde album samen markeert en de eerste met allemaal Louisiana-muzikanten – inclusief de geweldige ritmesectie van bassist Lee Allen Zeno en drummer Gerard St. Julien, de bluesy Creoolse accordeonmeester Cory Ledet en vocalisten Teka Briscoe en Ahyris Navarre. Dirk Powell speelt naast gitaar, piano en bas en drumt op een paar nummers met Grant, die de band begeleidt op harp en zang.

Het repertoire omvat 9 originele deuntjes, een paar klassiekers van Muddy Waters (inclusief het titelnummer) en nummers geschreven door Rick Estrin, Kim Wilson, Jimmy Reed en Otis Rush. Grant zegt: ‘Ik vind het geweldig hoe het allemaal zo gemakkelijk samenkwam. Het klinkt alsof we al heel lang samen spelen. De samenwerking was op hoog niveau en heeft veel plezier gegeven.’ Grant’s laatste album, ‘Diggin’ In John’s Backyard’ bracht een paar maanden de felbegeerde #l-plek in de Roots Music Report’s Blues-hitlijst op – ‘Behind The Sun’ zou het misschien wel kunnen overschaduwen!

Release: 21 oktober 2022

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE