Seth Avett – Sings Greg Brown

Seth Avett van de Avett Brothers, nam een ​​album op met covers van liedjes geschreven door de beroemde singer-songwriter Greg Brown. Thirty Tigers/Ramseur Records brengt op 4 november 2022 Seth Avett Sings Greg Brown uit.

Volgens de persberichtgeving heeft Avett “getranscribeerd, geïnterpreteerd en is diep in 10 nummers gedoken van de indie-legende die één van zijn leidende lichten is sinds hij hem voor het eerst hoorde op 15-jarige leeftijd.” Avetts eerste preview van het tribute-album is de single “Good Morning Coffee”, die nu uit is. Avett co-produceerde het album met Dana Nielsen en nam het voornamelijk op in verschillende hotels in het hele land terwijl hij toerde met zijn band.

Met betrekking tot het project verklaarde Avett:

“Toen ik de muziek van Greg Brown hoorde, opende dat de deur naar een wereld van inspiratie voor het schrijven van liedjes. Sindsdien ben ik verbonden met de boog van het leven van een man en zijn verhaal. Het heeft op een bepaalde manier de gelijktijdige aard van de hele menselijke ervaring blootgelegd. Met deze plaat hoop ik dat luisteraars een introductie krijgen tot Greg Brown, en voor iedereen die ervan kan genieten, hoop ik dat het een brug is naar een plek waar ze anders misschien niet zouden zijn binnengelopen.

“Ik wilde ontdekken, niet alleen door te luisteren, maar door mijn handen, door mijn lichaam, door mijn eigen stembanden, wat de diepere betekenis van deze nummers is. Ze zijn erg kneedbaar en lenen zich gemakkelijker voor interpretatie en ontdekking.

“Hij heeft zo’n uniek, ongelooflijk soort salie-achtige energie. Het meest verwarrende voor mij is nu hoe waanzinnig veel platen heeft gemaakt, want zoals ik hem ken, als een man van in de zeventig, lijkt hem alles makkelijk af te gaan. Hij lijkt niets na te jagen, en het idee van ambitie is gewoon hilarisch, in combinatie met zijn geest en persoonlijkheid.

“Ik zie hem als een meester-songwriter. Ik denk niet dat al dit werk een indicatie is van zijn verhaal. Er is een autobiografie door zijn veertig platen, maar hij spreekt namens ons. Zoals alle grote schrijvers en dichters die voor ons spreken. Hij is volledig hemzelf op al die platen, maar er zit veel meer in dan alleen hem.”

Brown, geboren in Iowa, bracht in 1974 zijn eerste album Hacklebarney met Dick Pinney uit. Latere solo-albums 44 & 66 en The Iowa Waltz werden begin jaren tachtig uitgebracht. Brown heeft meer dan 25 albums uitgebracht, waaronder zijn meest recente Hymns to What Is Left uit 2012.

Avett ontmoette Brown onlangs in zijn huis in Iowa dat hij deelt met zijn vrouw, collega-singer-songwriter Iris Dement. Avett opent de show van The Avett Brothers in Brooklyn’s Kings Theatre op 4 november – de releasedag van het album – met een Greg Brown-gerichte set.

“Voordat we elkaar ontmoetten, had ik hem drie nummers gestuurd”, voegde Avett eraan toe. “Ik denk dat dat hielp om de deur een beetje te openen en hem meer bereid te maken om me serieus te nemen. Anders ben ik gewoon een kerel die uit het niets komt, zoals: ‘Ik hou van je liedjes en ik heb deze plaat gemaakt.'”

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE