MUD MORGANFIELD – PORTRAIT

PORTRAIT biedt veertien krachtige nummers van Muddy Waters’ oudste zoon, Mud Morganfield, inclusief twee niet eerder uitgebrachte nummers. Mud verschijnt omringd door een constellatie van eersteklas bluesmuzikanten. Alle tracks zijn speciaal voor dit eerste Mud Morganfield album op Delmark Records geremasterd.

MUD MORGANFIELD is uitgegroeid tot een superster in het bluescircuit. Zeker, er zullen vergelijkingen zijn met zijn vader, maar dat is te verwachten en terecht. Mud komt zo dicht mogelijk bij de Muddy-ervaring. Hij zal altijd hulde brengen aan zijn vader met de Chicago blues ensemble sound die Muddy creëerde. Maar Mud werd ook muzikaal opgevoed toen soul, Motown en R&B de wereld regeerden. Mud speelde bas en trad op met bands die de hits uit die tijd speelden. Dit, samen met zijn blues-stamboom, heeft Muds eigen songwriting-vaardigheden beïnvloed, die voortdurend evolueren. – Rick Kreher (de laatste gitarist van Muddy Waters en de oude huidige gitarist van Mud!)

De muzikanten:
Mud Morganfield – vocals, bass (1)
Rick Kreher – electric guitar (ALL TRACKS)
Billy Flynn – electric guitar (2-14)
Mike Wheeler – electric guitar (1)
E.G. McDaniel – bass (2-14)
Kenny “Beedy Eyes” Smith – drums (2-14)
Cameron Lewis – drums, percussion (1)
Barrelhouse Chuck – piano, organ (2-14)
Luca Chiellini- keyboard (1)
Harmonica Hinds – harmonica (3, 4, 6, 11, 12, 13, 14)
Bob Corritore – harmonica (2, 5, 7, 8, 9, 10)
Felicia Collins, Shantina Lowe, Demetrius Hall – choir singers (1)

Elk van McKinley’s afstammelingen is gezalfd met zijn achternaam, synoniem voor nooit eindigende uitmuntendheid. Mud Morganfield doet waar hij goed in is: een traditioneel bluesgeluid naadloos laten samensmelten met gevoeligheden van de eenentwintigste eeuw. Zijn stijl is ‘klassiek eigentijds’, een oxymoron als die er ooit was, maar het past als een handschoen. Met ingetogen gezang en vloeiende instrumenten als gesmolten metaal, gloeit Mud’s blues roodgloeiend als Damascus-staal in een gieterij wordt gegoten. Het is moeilijk om een ​​halfgod van welke kunst dan ook te zijn, maar hij is goed op weg naar volledige heiligverklaring. – Randy Wetnight

Het is moeilijk als je de zoon van de blues-royalty bent. Het is nog moeilijker als je de zoon bent van Muddy Waters. Hoe hard je ook probeert, je zult nooit Muddy Waters zijn. Je moet dus je eigen weg banen en je eigen reputatie opbouwen met je eigen werk. Mud Morganfield heeft precies dat gedaan. Deze zachtaardige, bescheiden man is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een gigantisch talent. – Barry Kerzner, AMERICAN BLUES-SCENE

Release: 11 november 2022
Label: Delmark

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE