Russell Dickerson – Russell Dickerson

Russell Dickerson is van plan om op 4 november zijn derde studioalbum uit te brengen, een 15-track self-titled project, RUSSELL DICKERSON. Dickerson’s aankomende album heeft hetzelfde vuur als zijn eerste twee albums en ontsteekt zijn hele leven in een gedurfde nieuwe romantische steekvlam. Soulmate-symfonieën verpakt in epische countrydevotie. Een party met alle branie van een vrije geest, plus de vaste hand van een familieman, en small-town anthems, gebouwd op eeuwig jeugdige spanning maar getemperd door de wijsheid van de tijd. Het is het werk van een rijzende ster die al is beloond voor het openen van zijn ziel en die fans nu een volledige beeld geeft. Een gloednieuw nummer, “I Wonder”, is vandaag uitgekomen, een stevige productie met een stuwende melodie met de zeer herkenbare ervaring van het gevoel achtervolgd te worden door de “wat-als” nadat een relatie is beëindigd.

“Het maakt niet uit hoe ver we hierin komen, ik wil dat mensen weten dat ik het nog steeds ben”, zegt Dickerson. “Ik ben nog steeds de hyper, extraverte, vrolijke, gekke kerel op het podium. Maar ook deze liedjes zijn zo betekenisvol voor mij. Het is niet allemaal hype en rook en licht. Ik ben een songwriter, ik vertrouw op mijn instinct, en nu vertellen mijn instincten me dat ik mezelf voor honderd procent moet delen en het creatief moet laten stromen.”

Dickerson, een co-schrijver van alle 15 nummers, diende ook als co-producer naast Dann Huff, Zach Crowell, Casey Brown, Josh Kerr, Ben Johnson en Alysa Vanderheym, en legde dat “100 procent ik”-element vast door vrijelijk verschillende genres en verschillende tijdperken in landelijke texturen die net zo levendig zijn als zijn grote persoonlijkheid – en ze vallen zeker op, zelfs in het huidige formaat. Het eerste en meest voor de hand liggende voorbeeld “She Likes It” (met Jake Scott), een stiekeme, wellustige langzame groove met een onbeschaamde R&B-sound is het snelst stijgende nummer van zijn carrière tot nu toe en blijft de Billboard Country-hitlijsten beklimmen. Elders haalt Dickerson de liefde uit de vergelijking en gebruikt hij dezelfde authentieke benadering van nostalgie als van romantiek. Het hart op hol brengen met nummers als ‘I Remember’, ‘Blame It On Being Young’, ‘All the Same Friends’ en ‘Beers to the Summer’ leggen voor altijd jeugdig plezier vast als een country-pop-polaroid, terwijl ‘Big Wheels’ opzweept op een onverharde weg en garandeert dat hij nooit verder komt dan zijn opvoeding.

Evenzo stroomt passie nog steeds door de aderen van Dickerson’s liefdesliedjes en voelen deze nog net zo avontuurlijk als altijd. “She’s Why” legt de speelse kant van een volwassen relatie vast, en met “18” maakt Dickerson gebruik van pulserende jaren 80-pop, waarbij hij de throwback-energie gebruikt om zich voor te stellen terug te gaan in romantische tijd. Maar voor zoveel plezier als Dickerson heeft – en iedereen die hem live heeft gezien, weet dat dat veel is – straalt zijn oprechte eerlijkheid het helderst uit. Nummers als “God Gave Me a Girl” volgen dezelfde bloedstollende weg als zijn bloedstollende breakout-hits. Nu er drie albums zijn uitgebracht, is het een bewijs dat Dickerson zijn sporen heeft verdiend, en authenticiteit in vuur en vlam zet met zijn spel.

Bio:
Een inwoner van Tennessee uit een muzikale familie, het lijdt geen twijfel dat Russell Dickerson de afgelopen jaren naam heeft gemaakt. Nadat hij was afgestudeerd aan de universiteit, voelde Dickerson zich geroepen om met zijn muziek op pad te gaan, terwijl hij zijn tanden stuk beet op het spelen van shows in de VS, vaak voor een klein publiek en een nog kleiner salaris. Diezelfde drive heeft van Dickerson de eerste artiest gemaakt die vier opeenvolgende carrière-startende singles uitbracht die de nummer één bereikten op de Billboard Country Airplay-hitlijst sinds Luke Combs. Hij voegt zich ook bij Combs als de tweede soloartiest en de vierde act in het algemeen die vier of meer singles de nummer één op de Country Airplay-hitlijst heeft laten bereiken sinds de oprichting decennia geleden. Die back-to-back hitlijsten zijn onder meer “Yours” (3x platina), “Blue Tacoma” (2x platina), “Every Little Thing” (Platinum), “Love You Like I Used To” (Platinum) en meest recentelijk Dickerson’s huidige single “She Likes It” ft. Jake Scott is al gecertificeerd Gold met 170 miljoen streams tot nu toe. Dit najaar begint hij aan een uitverkochte tour in het VK en headliner hij een tour door de VS die in november begint.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE