Joe Louis Walker – Weight of the World

Forty Below Records brengt Weight of the World uit, het nieuwe album van de bekroonde Blues and Roots-muzikant Joe Louis Walker. Een inductee van de Blues Hall of Fame en zesvoudig Blues Music Award-winnaar, NPR beschreef Walker als “een legendarisch grensverleggend icoon van de moderne blues”. Zijn release uit 2015, Everyone Wants a Piece, werd genomineerd voor de Contemporary Blues Grammy. Plus Walker in duet met B.B. King op zijn Grammy Award-winnende Blues Summit-album en speelde gitaar op James Cotton’s Grammy-winnende album Deep in the Blues.

Opgenomen met Grammy-genomineerde producer Eric Corne (John Mayall, WalterTrout, Sugaray Rayford), toont Weight of the World de diepte van Walkers invloeden en de bekwaamheid waarmee hij verschillende genres beheerst; zij het Soul, “The Weight of the World”, “ls it a Matter of fime”, “Don’t Walk Out That Door”, Gospel, “Hello, it’s the Blues”, Funk, ‘Count Your Chickens’, New Orleans 2nd line, “Waking Up the Dead”, Indie Blues “Root Down”, Rock N Roll, “Blue Mirror, Contemporary Blues, “Bed of Roses” of jazz, “You Got Me Whipped”

Het is een meeslepend album dat laat zien hoe een meester op het hoogtepunt van zijn kunnen is. Ze zeggen dat Roots-muzikanten ouder worden en zijn als goede wijn, wat zeker klopt met Walker. Weight of the World is een klinkende uitspraak en goed mogelijk het begin van het grootste hoofdstuk van een legendarische carrière.

Quotes
‘Joe Louis Walker is een nationale schat’- Herble Hancock

‘Walker is een zanger met een Cadillac-achtige stem. Zijn gitaarsolo’s zijn snel, sterk en scherp, kreunend van bluesachtige wanhoop.’ – NY Times

“(Walker) blaast over de wereldkaart. ..gutbucket-blues, vrolijke gospel, rockcrunch in Rolling Stones-stijl en pijnlijke R&B. Het gitaarspel van Walker is fijn en fel.” – Blllboard

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE