Dayna Kurtz – Lulu and the Broadsheets

Gedurende meer dan twee decennia, in de loop van een carrière die haar over de hele wereld bracht, keerde singer-songwriter Dayna Kurtz voortdurend terug naar New Orleans, waar ze een muzikale gemeenschap en een schare fans opbouwde totdat ze in 2013 eindelijk in staat was om in de stad te vestigen waar haar wortels lagen en er haar thuisbasis van te maken. En wat uit die roots is voortgekomen, is een van New Orleans – en misschien wel ’s werelds – best bewaarde geheimen. Voor de kenners wordt ze al tientallen jaren bewonderd als schrijver en zangeres, en met de Broadsides wordt ze ondersteund door wat alleen een supergroep van New Orleans-sterren kan worden genoemd: James Singleton op bas, (James Booker, Clarence “Gatemouth” Brown, Astral Project) Carlo Nuccio op drums, (Dr. John, Tori Amos) Glenn Hartman (New Orleans Klezmer All-Stars) op toetsen en Robert Maché (Continental Drifters, Steve Wynn) op gitaar.

Dayna heeft al een naam voor zichzelf opgebouwd met als nevenbelang een repertoire van obscure soul- en R&B-parels te verzamelen, evenals originelen die uit de favoriete krochten van dezelfde platen hadden kunnen komen. Met Lulu and the Broadsheets besluit zij het aan te pakken met speciaal voor dansen gemaakte sets van vintage ritme en blues met de nadruk op ritme. Gedeeltelijk gevormd om te reageren op de vraag van de hippe, bloeiende underground dancescene van New Orleans, is de band al uitgenodigd voor slots op zowel het French Quarter Festival als het New Orleans Jazz and Heritage Festival, plus clubresidenties die waar de dansvloer altijd gevuld is.
Dit is hartverscheurende, pulserende blues voor zowel lichaam als geest, voor vreugde en verlangen – verzengende ballads voor een langzame schuivel, zij aan zij met gloeiend hete danser, om op te springen met een jive, met een akelige beat en een wilde gitaar. – Alison Fensterstock

Dayna Kurtz and Robert Maché Europe 2023
19-01-2023 – Wageningen, Junushoff
20-01-2023 – Rotterdam, Lantaren Venster
21-01-2023 – Amsterdam, Paradiso
22-01-2023 – Tilburg, Paradox
26-01-2023 – Oss, De Lievekamp
31-01-2023 – Hoogezand, Kielzog

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE