John Blek – Until the River Runs Dry

‘Until The River Runs Dry’ is het achtste studioalbum van de immer productieve John Blek. Het is duidelijk dat hij een artiest is die zich ongemakkelijk voelt bij rust en die zijn indrukwekkende stijl ontwikkelt met zijn felle onafhankelijke geest die centraal staat in alles wat hij doet.

Het album met 10 nummers werd begin 2022 gedurende 10 dagen opgenomen. Hoewel het proces snel ging, was het niet gehaast. Blek kwam de studio binnen met een geïnspireerde helderheid en een levendig beeld van wat hij wilde creëren. Dit is verreweg zijn meest substantiële en verfijnd klinkende plaat tot nu toe, gevuld met McCartney-momenten en Scott Walker-swagger. De aanzwellende strijkers roepen vaak een Spektor-achtig geluid op, kamerpop-achtergrondzang vol indie-spirit gecombineerd met een mix van elektronische en akoestische drums leiden ons naar een nieuw geluidsrijk, maar de kern van de plaat is Blek’s diepgaande en poëtische alt-folk songwriting .

In een tijd waarin het gemakkelijk zou zijn om gedesillusioneerd te raken in de muziekindustrie, is John standvastig positief en onverzettelijk creatief gebleven. Bekend als een van Ierland’s hardste toerende muzikanten, toert de in Cork gevestigde muzikant meedogenloos door Europa en het VK, evenals door zijn geboorteland Ierland. Zijn liveshow is attent en vermakelijk, bezaaid met verhalen en met zijn pakkende zang en ingewikkelde gitaarspel.

De nieuwe plaat is geproduceerd door John en Brian Caey, die al lang samenwerkt bij Wavefield Recordings, Clonakilty, Ierland. De plaat bevat vocalen van Cathy Davey en strijkers van Colm Mac Con Iomaire (The Frames), evenals Kit Downes op piano, Davey Ryan op drums en Chris McCarthy op contrabas.

‘Until The Rivers Run Dry’ verschijnt op Blek’s eigen label We Are Rats Recordings en in Europa door K&F Recordss. Het zal beschikbaar zijn op transparant roze vinyl in beperkte oplage, zwart vinyl, cd en alle digitale platforms.

John Blek Tour België/Nederland December 2022
08/12 Heerenlogement – Beusichem
09/12 GC Den Tap – Lendelede
10/12 de Wildeman – Herent
11/12 Groot Verzet – Lint
12/12 Meneer Frits – Eindhoven
13/12 CC ’t Schaliken – Herentals
14/12 TivoliVredenburg – Utrecht
15/12 Lutherse kerk – Groningen
16/12 de Brink – Obdam
17/12 de Amer – Amen

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE