Tip Jar – Songs About Love And Life On The Hippie Side Of Country

Dit is Tip Jar’s album nummer 6, opgenomen in Austin, Texas (VS) en Eindhoven (NL), met Tip Jar’s geweldige muzikantenvrienden van over de hele wereld. De albumtitel is een beschrijving van hun eigen en unieke stijl. Hoewel de nummers sterk geïnspireerd zijn door enkele muzikale helden van Bart en Arianne uit de jaren ’70, menen ze tegelijkertijd dat het album de staat van de wereld waarin we ons nu bevinden weerspiegelt, gezien vanuit hun bescheiden en persoonlijke invalshoek. Ze hopen dat de muziek ook bij anderen zal aanslaan. Dus hier is het!

Hoewel je Bart de Win misschien in verschillende bezettingen hebt gezien en gehoord, spelend met bijvoorbeeld Iain Matthews, Birds Of Chicago, Sam Baker, Kevin Welch of Walt Wilkins, is Tip Jar het voertuig voor zijn eigen liedjes. De band is een internationaal collectief van muzikale vrienden rond Bart en Arianne, variërend van americana-helden als hun Texaanse vrienden Walt Wilkins en Bill Small tot de Nederlandse snare-goochelaars Harry Hendriks en Joost van Es.

Tip Jar’s zeer unieke en aanstekelijke americana en hun liefde voor Amerikaanse rootsmuziek bezorgden hen al een podium op legendarische plekken als Gruene Hall (Emmylou Harris, Johnny Cash) en Luckenbach (Willie Nelson, Guy Clark) en verzekerden hen van een plek in de line-up van verschillende muziekfestivals in Texas. In de zomer van 2019 toerde Tip Jar ook voor het eerst door de UK.

Thuis in Nederland opereert de band vooral in het americana circuit, maar ook in de meer intieme theaterzalen en luisterpodia doen ze het goed.

Label: Shine A Light Records
Release: 2022-12-02

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE