Matt Andersen – The Big Bottle Of Joy

Nashville, TN – De veelgeprezen Canadese muzikant Matt Andersen kondigt de release aan van zijn nieuwste album The Big Bottle of Joy, dat op 10 maart uitkomt op Sonic Records. Op het album bieden de dynamische singer/songwriter en zijn machtige band, toepasselijk genaamd The Big Bottle of Joy, een dozijn inspirerende nummers doordrenkt met soulvolle blues, gewaagde Americana, doordachte folk en extatische gospel. Bekijk voor een vroege blik op de release de dreunende live-versie van albumtrack “What’s On My Mind” onderaan deze pagina.

Op The Big Bottle of Joy brengt Andersen de onnavolgbare kracht waar hij bekend om staat in zijn elektrische live-optredens met een band die zijn illustere vocale bekwaamheid naar een hoger niveau tilt. Andersen koos elk lid met hun specifieke kracht in het achterhoofd, en stemde stemmingen en arrangementen en secties op elkaar af om hun substantiële talenten te benadrukken. De synergie tussen de muzikanten is duidelijk in de naadloze energie van de uitvoeringen, waardoor de gezamenlijke muzikale inspanning de essentie is van The Big Bottle of Joy, we zijn allemaal samen op deze wereld, dus laten we voor elkaar zorgen. “Goed voor elkaar zijn, weet je, en voor elkaar zorgen – dat zijn de grootste dingen die ik wil uitdragen”, zegt Andersen. “Als we er samen in zitten, zal het een stuk gemakkelijker zijn dan het alleen te proberen.”

Foto: GR+AG-Studio

Elk nummer op The Big Bottle of Joy wordt gedragen door de opzwepende harmonieën van Reeny, Haliey en Micah Smith, die zowel intensiteit als vreugde toevoegen aan elke noot. Het album trapt af met het machtige “Let it Slide”, een met orgel doordrenkte knaller met een ‘live en let live’ mantra. “So Low, Solo” schopt de blues in een hogere versnelling, terwijl “What’s On My Mind” de freewheelende vibes voortzet met “We’ve got to learn how to live together, we’ve got a whole lot of living to do.” “Aurora” deelt op speelse wijze de momenten van een verstrengeling, terwijl het eenzame in “Only an Island” hunkert naar een verloren liefde en klaagt over de fouten die onderweg zijn gemaakt. Het album wordt afgesloten met het romantische ‘Shoes’ (geschreven in samenwerking met Donovan Woods), eindigend met rustige, intieme momenten, ‘dancing with the shoes we’ve got on’. Muzikanten Geoff Arsenault (drums), Mike Farrington Jr. (bas), Kim Dunn (piano), Cory Tetford (gitaar) en Chris Kirby (orgel, piano) zijn de perfecte begeleiders van Andersen’s leadzang, die gemakkelijk verandert van krachtig en dreunend tot delicaat en sereen.

Matt Andersen heeft elke fan verdiend door tientallen jaren te touren over de hele wereld, van kleine, slecht verlichte clubs tot majestueuze theaters en grote festivals met soulvolle optredens die uiteenlopen van intiem tot de zaal op de grondvesten te laten schudden. Hij heeft meer dan 23 miljoen streams verzameld op Spotify en 26 miljoen views op YouTube. Naast headliner op grote festivals, clubs en theaters in Noord-Amerika, Europa en Australië, deelde hij het podium en toerde hij met Marcus King, Beth Hart, Marty Stuart, Greg Allman, Tedeschi Trucks Band, Randy Bachman, Jonny Lang, Serena Ryder , en meer. Andersen sleepte de European Blues Awards 2013 en 2016 in de wacht voor beste solo/akoestische act, was de eerste Canadees ooit die de hoogste eer in de solocategorie mee naar huis nam tijdens de International Blues Challenge 2010 in Memphis, won de CIMA Road Gold Award in 2015, en heeft won meerdere Maple Blues Awards. The Big Bottle of Joy is het 10e studioalbum van Andersen en volgt op het veelgeprezen House to House uit 2022.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE