Lex Grey And The Urban Pioneers – How Many Roads

Het langverwachte 8e album van Lex Gray and the Urban Pioneers, How Many Roads? wordt uitgebracht op 27 januari 2023. De legendarische late night houseband Lex Gray and the Urban Pioneers uit New York City baanden een weg terwijl ze de rock, blues en burlesque revival van Brooklyn en Lower Manhattan ontketenden met een bekwame mix van een gekwelde ziel, poëtische proza ​​en de krachtige, adembenemende vocalen van Lex Grey. De reis gaat verder voor deze steeds veranderende touringband die onbevreesd genres verweeft met een gruizige lijn door de blues. How Many Roads? is een gevarieerde verzameling van persoonlijke reflecties en heftige reizen, die uiteindelijk een opbeurend luisteravontuur opleveren.

“Angel” is geïnspireerd door het gevoel verlaten te zijn door je beschermengel. Een hekel aan huishoudelijk werk leidde tot ‘Old Crookedy Broom’, terwijl het verlies van een vriend door een zinloos ongeluk de duistere Americana van ‘Biker Down’ voortbracht. De zachtere, meer spirituele kant van Lex komt naar voren in “I Believe In You”, “Begin Again” en “In It Together”, die een verdeeld land weerspiegelen en de zoektocht naar liefde, verbinding en gemeenschappelijke basis. Lex’ blijvende gevoel voor humor en gruizige gitaar accentueren “Aches and Pains” en “You Confine Me” met knallende kracht. Het hardrockende ‘After A Lifetime’ onderzoekt de ontdekking van haar biologische familie door van de geadopteerde Lex Grey. “Ain’t From Mississippi” is pure blues.

De band combineert een eclectische mix van bekroonde artiesten, vernieuwers van moderne instrumenten, lokale legendes en veteranen van rockopnamen. De vocale stijlen van frontvrouw, songwriter en gitarist Lex Grey zijn vergeleken met artiesten als Etta James, Robert Plant, Janis Joplin, Amy Winehouse en haar songwriting met Tom Waits, maar deze meervoudig ASCAP Award-winnende songwriter heeft een geheel eigen stijl. Lex Gray werd onlangs opgenomen in de New York State Blues Hall of Fame als een “Master Rock and Blues Artist”. Lex brengt een schat aan levenservaring mee in haar muziek. Ze bereisde vele wegen en werkte in de film- en tv-industrie als productieontwerper, een B-filmkoningin en rekwisietenbouwer voor de Pee Wee Herman Show. Lex is ook gediplomeerd yogadocent, docent en historicus. Samen met producer/gitarist/audio-engineer Vic “Mix” Deyglio (Guns and Roses, Lena Horne, Spin Doctors) zijn zij de oprichters van Lex Gray en de Urban Pioneers.

Ondergedompeld in het hart van de blues ontsteekt deze gepassioneerde, vernieuwende artiest een oervuur. Zowel soulvol als psychedelisch, de stem van Lex reikt tot kosmische onbewustheid. – Keith Greenberg, NY Newsday

Muzikanten:
Lex Grey: Vocals, Guitar on #5,#7,#10
Vic Mix: Guitars, Synths on #1,#8,#10. Bass on #8, Perc #8
Ed Wasilewski: Bass #1,#2,#3,#4,#5,#6,#7,#10,#11, Guitar #1,#2,#6,#10,#11, Mandolin #9, Piano #3
Brian Dewan: Hammond Organ, Accordion on #11, Piano #1,#2,#4, Synths #8,#9,#10, Percussion #5
Sonny Rock: Drums: #3,#4,#5,#9,#10
Ken Marchesani: Drums: #2,#6,#7,##8,#11
Chuck Burdick: Drums #1
Greg Holt: Fiddle #7
Tim Farrell: Bass #9
Stu Schulman: Pedal Steel #8
Chris Pasin: Trumpet #4,#6
Jay Collins: Saxophones & Horn Arrangement #4,#6

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE