One Adam One – Where Do I Begin

Where Do I Begin is de langverwachte debuutrelease van Saint Louis, Missouri, Americana-veteranen Adam Reichmann en Todd Schnitzer – onder de naam One Adam One. Voormalige leden van de veelgeprezen baanbrekende alt-country outfit Nadine uit de late jaren 90 en vroege jaren 00, het duo heeft opnieuw samengewerkt om een ​​frisse kijk te geven op hun unieke Midwesten geluid. Reichmanns tekstgestuurde akoestische muziek combineert met Schnitzers avontuurlijke productie, met fuzzgitaren, synths en drumgelaagdheid – wat resulteert in gedetailleerde, bitterzoete nummers met een onconventioneel randje.

Dit mini-album met vijf nummers schetst een intiem, poëtisch beeld van het moderne leven in een snel veranderende wereld. Verbijstering, liefde, verlangen en hoop worden weergegeven met oprechte details, allemaal met Reichmanns doorwinterde tenor centraal. Luisteraars zullen de klassieke songcraft van artiesten als Tom Petty en Big Star herkennen in combinatie met de moderne aanpak van acts als The War on Drugs, Wild Pink en Kevin Morby.

Foto: Auset Sarno

One Adam One is het geesteskind van singer-songwriter Adam Reichmann en langdurige muzikale partner Todd Schnitzer. De twee ontmoetten elkaar op de universiteit en vormden de kern van de baanbrekende Americana-band Nadine, die indruk maakte in Alt Country-kringen met een aantal albums, waaronder Downtown, Saturday. Nadat Nadine uit elkaar ging, bleef het duo muzikaal actief, maar trok zich terug uit de scene om zich te concentreren op andere creatieve projecten. One Adam One vertegenwoordigt de wedergeboorte van een vruchtbaar songwriting- en opnamepartnerschap, waarbij Reichmanns poëtische voordracht wordt gecombineerd met Schnitzers voorliefde voor inventieve productie. Met Where Do I Begin, een verzameling indie-folk juweeltjes, vertegenwoordigt One Adam One de evolutie van een uniek midwesten geluid.

“… Reichmanns stem is zangerig en kraakt zachtjes, maar faalt niet in het opwekken van de emoties van de luisteraar op.” – Classic Rock

“…eerlijke zelfonthullingen, gehecht aan weemoedige melodieën, nestelen zich in je botten.” – Riverfront Times

Format: CD, DL & STREAM
Label: Die Trying Records
Release: 31 maart 2023

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE