Tapestri – Tell Me World

Tapestri, de Folk/Americana band geleid door Lowri Evans en Sarah Zyborska brengen op 24 maart 2023 hun langverwachte debuutalbum Tell Me World uit.

Sarah en Lowri zijn bij het Welshe muziekpubliek vooral bekend als tweetalige singer-songwriters die al enige tijd als soloartiesten optreden.

Nadat ze waren geboekt om op het podium van het Welsh Pavilion te spelen op het Festival Interceltique de Lorient (Lorient Celtic Festival) 2019 in Frankrijk, was er een toevallige ontmoeting nodig voordat de twee elkaar daadwerkelijk ontmoetten, wat leidde tot het idee om een ​​band met vrouwelijke leiders te vormen die hun eigen merk zouden presenteren. van folk, roots en Americana, allemaal prachtig samengebreid door hun aangeboren muzikaliteit en oprechte overlevering.

De twee woonden aan de andere kant van Wales en hielden hun partnerschap gaande tijdens de pandemie door drie singles uit te brengen (Welsh en Engelstalige versies van ‘Y Fflam’ / ‘Open Flame’, ‘Arbed dy Gariad’ / ‘Save your Love’ en ‘Atgofion’ / ‘Sweet Memories’) die allemaal op een playlist stonden van BBC Radio Wales en BBC Radio Cymru . Ze traden op tijdens Focus Wales, Between the Trees Festival en vertegenwoordigden Wales in de allereerste Global Music Match. In de zomer van 2022 traden ze op op het hoofdpodium van Cambridge Folk Festival na slechts een handvol optredens samen te hebben gespeeld. Hun zelfgemaakte EP in beperkte oplage was een van de grootste verkopers op het festival en ze speelden vervolgens afgelopen najaar op Greenman, Other Voices, Cwtch Festival en twee uitverkochte shows in hun thuisstad.

Foto: Lyndsay Walker

Tell Me World is een verzameling liedjes die de wereld bekijken vanuit het perspectief van een vrouw, met teksten die levenservaringen weerspiegelen, doordrenkt met inzicht, empathie en emotie – ‘Waiting in the Background Waiting’ vertelt het verhaal van vrouwen die geduldig hun tijd afwachten, de complexe aard en impact van huiselijk geweld wordt verteld het titelnummer ‘Tell Me World’, dat na de pandemie weer opduikt in de wereld in ‘Come Alive’, het bitterzoete gevoel van ‘Hiraeth’ (verlangen) en het ver van huis zijn in ‘Atgofion’, de allure en allesverslindende aard van verliefdheid in ‘Y Fflam’ en het persoonlijke ‘Genes’, geïnspireerd door Sarah’s dochter, en ‘She’s a Lover’ geïnspireerd door Lowri’s ‘ooit ontmoet, nooit vergeten’ mam!

Als soloartiesten werden Lowri en Sarah eerder kampioen op BBC 6 Music, speelden ze een sessie voor Bob Harris op BBC Radio 2 en traden ze op met mensen als Glenn Tilbrook, Cara Dillon, Martin Simpson en Seth Lakeman, en verschenen ze op tal van festivals. waaronder Celtic Connections, Underneath the Stars, Festival Number 6 en Warwick Folk Festival.

“En hier is wat ware magie vastgelegd met twee stemmen in perfecte harmonie … Als je een fan bent van Crosby, Stills, Nash & Young of First Aid Kit, zul je dit geweldig vinden” – New Sound Wales

Format: CD, DL & STREAM
Label: Shimi Records
Release: 24 maart 2023

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE