The Cold Stares – Voices

Bluesrock-formatie The Cold Stares uit Indiana heeft ‘Voices’ aangekondigd, hun nieuwe volledige album, dat op 10 maart uitkomt via Mascot Records. Bijna volledig opgenomen in de loop van slechts twee dagen met producer/engineer/mixer Mark Needham (Taj Mahal, The Killers, Imagine Dragons, Walk the Moon, Fleetwood Mac), het album staat als de meest volwassen, eclectische collectie van de band tot nu toe. gruizig, krachtig en tedere emotie in gelijke mate. Om de aankondiging te vieren, heeft de band een officiële videoclip onthuld voor de eerste single van het album “The Joy”, die put uit Pink Floyd terwijl het geniet van het geluk dat gepaard gaat met het vinden van je ware soulmate.

De afgelopen tien jaar hebben The Cold Stares als duo meedogenloos de wereld rondgereisd en het publiek in de VS en Europa weggeblazen met een felle, zinderende liveshows die in tegenspraak was met hun kale gitaar-en-drums-opstelling. Nu omarmt de band een heel nieuw soort chemie terwijl ze hun volgende hoofdstuk lanceren, een derde lid toevoegen en het klassieke powertrio-geluid kanaliseren waarmee ze zijn opgegroeid met hun explosieve nieuwe album. “De kettingen waren eraf toen we deze plaat maakten”, zegt Tapp. “Plots verdwenen alle parameters die dicteerden wat we wel en niet konden doen gewoon en waren we vrij om elk geluid te creëren dat we wilden.”

Dat gevoel van totale artistieke bevrijding vormt de kern van Voices, dat de kenmerkende mix van blues, southern en hardrock van The Cold Stares naar gedurfde nieuwe hoogten stuwt. Het zou gemakkelijk zijn geweest voor Tapp en drummer Brian Mullins om het volume hier gewoon open te draaien, maar in plaats daarvan halen ze het meeste uit de komst van bassist Bryce Klueh door meer genuanceerd en avontuurlijker te worden in hun aanpak, op zoek naar een rauw, onverbloemd geluid dat beide weet te voelen, vintage en modern tegelijk. Tel alles bij elkaar op en je hebt een gedurfde, filmische plaat die even eerlijk als opwindend is, een hoog octaangehalte onvervalste rock-‘n-roll die zijn zicht op alles van Cream tot Led Zeppelin laat vallen, terwijl het rekening houdt met liefde en verlies , zonde en verlossing, hoop en spijt.

Bekijk hier de video van “Throw That Stone”:

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE